Nieuwsoverzicht NOBB

Benieuwd wat er de afgelopen periode allemaal is gebeurd bij de bibliotheken van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (gemeenten Oss, Bernheze, Maashorst en Meierijstad)? In het nieuwsoverzicht hieronder staat het voor je op een rijtje. 

Wil je het (actuele) nieuws weten van een specifieke Bibliotheeklocatie, klik dan op de vestigingenoverzicht door naar de gewenste Bibliotheek en kijk daar in de nieuwsetalage. 

In 2023...

Resultaat 11 - 20 (van 48)

 • Tussen de Regels lezingen Bekijk details

  De Noord Oost Brabantse Bibliotheken organiseren in samenwerking met de lokale boekhandels ontmoetingen met bekende schrijvers. 'Tussen de regels.' Hier lees je welke schrijvers in het voorjaar van 2023 een lezing hebben gegeven in onze bibliotheken.

 • Grijp nooit meer mis Bekijk details

  De online Bibliotheek telt duizenden e-books en luisterboeken die direct beschikbaar zijn. Je gebruikt de online Bibliotheek gratis als je al lid bent van de Bibliotheek. Dus, waar wacht je op?!

 • Ik ben! Bekijk details

  Tijdens het project Ik ben! stellen lokale gastcollectioneurs met bijzondere én persoonlijke verhalen hun eigen gastcollectie samen. Deze titels komen in een speciale kast. Hierin staan boeken, films en tijdschriften over onderwerpen als gevlucht zijn, LHBTIQ+, religie of leven met een fysieke uitdaging.

 • Leesmiljonairs Bekijk details

  Van juni tot september 2023 kun je deelnemen aan Leesmiljonairs. Help je mee om samen zoveel mogelijk leesminuten te verzamelen?

 • Thriller Weken Bekijk details

  Tijdens de Thriller Weken is er veel redactionele aandacht voor spannende boeken en hun schrijvers.

 • Expositie Siep.Studio Bekijk details

  Liefhebbers van keramiek en porselein kunnen hun hart ophalen tijdens de aankomende expositie in de Bibliotheek in Oss. Van maandag 8 mei t/m zaterdag 1 juli is daar het werk te zien van 'Siep.Studio', keramist uit Oss.

 • Maand van de Filosofie Bekijk details

  Tijdens de Maand van de Filosofie 2023 onderzoeken we het thema ‘Weerloos en waardevol’. Bekijk onze boekentips bij dit thema!

 • Kennismakers Ismakogie Bekijk details

  Ismakogie is een methode om je lichaamseigen gevoel te ontwikkelen. Door middel van kleine en subtiele bewegingen leer je alle spieren en gewrichten van je lichaam weer op de juiste manier gebruiken.

 • Kinderjury 2023 Bekijk details

  Van februari tot en met 9 april 2023 is het weer tijd voor de leesweken en stemweek van de Kinderjury: de prijs die kinderen geven aan het mooiste boek van afgelopen jaar.

 • Belastingspreekuren 2023 Bekijk details

  Vanaf 1 maart kun je weer online belastingaangifte doen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Kom dan naar een van de gratis spreekuren in de Bibliotheken van Oss, Heesch, Uden en Veghel.

Paginanavigatie