Nieuwsoverzicht NOBB

Benieuwd wat er de afgelopen periode allemaal is gebeurd bij de bibliotheken van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (gemeenten Oss, Bernheze, Maashorst en Meierijstad)? In het nieuwsoverzicht hieronder staat het voor je op een rijtje. 

Wil je het (actuele) nieuws weten van een specifieke Bibliotheeklocatie, klik dan op de vestigingenoverzicht door naar de gewenste Bibliotheek en kijk daar in de nieuwsetalage. 

In 2022...

Resultaat 11 - 20 (van 34)

 • Expositie Patronen Doorbreken in Oss Bekijk details

  Van 24 mei tot 16 juli 2022 kun je in de Bibliotheek Oss de expositie Patronen Doorbreken van Rianne van der Steen bewonderen. Moderne, eigentijdse kledingstukken met een voorliefde voor natuurlijke stoffen en materialen, duurzaam in Oss gemaakt.

  Bekijk details van Expositie Patronen Doorbreken in Oss

 • Expositie letterpret-Schaijk Bekijk details

  In de vitrinekast van Bibliotheek Schaijk presenteert Marjolein van den Heuvel haar kleurrijke linoprints van de letters uit het alfabet. De expositie is te zien van 13 mei t/m 15 juli 2022.

  Bekijk details van Expositie letterpret-Schaijk

 • Naar onze activiteiten(agenda) Bekijk details

  In onze activiteitenagenda vind je alle activiteiten die de komende periode door jouw Bibliotheek of de Noord Oost Brabantse Bibliotheken worden georganiseerd. Van leesactiviteiten tot spreekuren, van lezingen tot workshops. Voor ieder wat wils!

  Bekijk details van Naar onze activiteiten(agenda)

 • Babybrabbels Bekijk details

  Babybrabbels is een supergezellig moment voor jou en je baby. Je krijg bruikbare voorleestips, leert de mooiste babyboekjes kennen en doet allerlei leuke activiteiten.

  Bekijk details van Babybrabbels

 • Leerwerkloket Bekijk details

  Ben je op zoek naar scholingsadvies? Of ben je bezig met een carrièreswitch? Heb je loopbaanvragen? Wil je inzicht in jouw kennis, vaardigheden en talenten? Het Leerwerkloket is dé plek waar iedereen vanaf 16 jaar terecht kan met vragen over leren en werken: studenten, werkzoekenden, werknemers en werkgevers.

  Bekijk details van Leerwerkloket

 • KennisMakers Bekijk details

  KennisMakers is een initiatief van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken waarbij mensen anderen kennis kunnen laten maken met hun kennis. (geen commerciële initiatieven). Word ook KennisMaker!

  Bekijk details van KennisMakers

 • Titus Brandsma wordt heilig verklaard Bekijk details

  Bijna tachtig jaar na zijn dood is Titus Brandsma op 15 mei 2022 heilig verklaard door Paus Franciscus op het Sint Pietersplein. Titus is ook de grondlegger van de Bibliotheek Oss. Lees wat hij voor Oss betekend heeft.

  Bekijk details van Titus Brandsma wordt heilig verklaard

 • Kijk! Kunst lezingen Bekijk details

  Kijk! Kunst is een lezingenreeks over kunst, georganiseerd door de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, op diverse vestigingen. Geschikt voor jong en oud.

  Bekijk details van Kijk! Kunst lezingen

 • Gewijzigde openingstijden Bibliotheek Nistelrode Bekijk details

  Vanaf zaterdag 2 april 2022 is de Bibliotheek Nistelrode niet meer op zaterdag open. Je kan dan op zaterdag terecht bij een Bibliotheek in de buurt, zoals de Bibliotheek Uden of de Bibliotheek Heesch.

  Bekijk details van Gewijzigde openingstijden Bibliotheek Nistelrode

 • Grepen Bekijk details

  "Grepen uit de geschiedenis van Uden". Bibliotheek Uden heeft in samenwerking met stichting Uden in Geschriften, het Uden-Archief van Bressers, Heemkundekring Uden, DTV Nieuws en de gemeente Uden een aantal verhalen uit de geschiedenis van de gemeente Uden verfilmd (10-15 minuten).

  Bekijk details van Grepen

Paginanavigatie