Lettertypes

Het verhaal van De Bibliotheek Meierijstad

De Bibliotheek staat midden in de samenleving en is er voor iedereen. Dat weten de meeste mensen wel. Maar weet jij ook wat er allemaal te doen is in de Bibliotheek, wat er leeft, speelt en achter de schermen gebeurt? Dat laten we zien in de televisieserie Lettertypes. In tien afleveringen krijg je een beeld van Bibliotheek Meierijstad, de mensen die er werken én de bezoekers.

Lettertypes is een coproductie van Omroep Meierij, Bibliotheek Meierijstad en Kalmann Mediaproducties.

Aflevering 1

Bekijk Aflevering 1

In de eerste aflevering nemen we een kijkje bij de cursussen en activiteiten van het DigiTaalhuis. Hier leren mensen de Nederlandse taal beter lezen, schrijven en spreken. En worden ze digitaal vaardiger.

Bekijk aflevering 1

Aflevering 2

Bekijk Aflevering 2

In de tweede aflevering staat de lol en het belang van (voor)lezen centraal. Waarom is lezen zo belangrijk en hoe zorg je als ouder dat je kind geniet van (voor)lezen?
 

Bekijk aflevering 2

Aflevering 3

In de derde aflevering laten we zien dat er voor iedereen een leuk boek te vinden is. Je leert verschillende genres boeken kennen en maakt kennis met Sonny Boy, de roman die iedereen in november gratis mocht komen ophalen.

Bekijk aflevering 3

Aflevering 4

In de vierde aflevering maak je kennis met de kunsttentoonstellingen in Bibliotheek Sint-Oedenrode. Daarnaast krijg je tips over welke boeken je onder de kerstboom kunt lezen. En hoe je het kerstdiner nóg lekkerder kunt maken. 

Bekijk aflevering 4

Aflevering 5

In de vijfde aflevering zie je dat je nooit te jong bent voor een boek. Babyboeken en voorleesdagen: jong geleerd is oud gedaan.
 

Bekijk de aflevering

Aflevering 6

In de zesde aflevering zie je hoe zeer de Bibliotheek thuis is in Meierijstad. Van oude documenten en lokale verhalen tot de buurtbewoner die dagelijks de krant komt lezen.

Bekijk de aflevering

Aflevering 7

In de zevende aflevering doen we een boekje open over de Bibliotheek. Van boekenclubs tot lezingen en van e-books tot luisterboeken. Er valt zo veel te beleven.

Bekijk de aflevering