Veelgestelde vragen Bibliotheek Oss

Sinds eind maart 2024 is de Bibliotheek Oss verhuisd naar de voormalige Nicolaasschool aan de Koornstraat 14-16 in Oss. Heb je vragen over ons tijdelijk onderkomen of wil je meer informatie? Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. 


Wat is jullie nieuwe adres en waar vind ik de ingang?

We zijn verhuisd naar Koornstraat 14-16, 5341 BR Oss. Dit is de voormalige Nicolaasschool. De ingang bevindt zich aan de voorzijde van het gebouw aan de Koornstraat. De entree via de Krakenburg is enkel voor personeel.

Wat zijn de openingstijden Bibliotheek Oss?

De openingstijden zijn hetzelfde gebleven. Klik hier voor de openingstijden van Bibliotheek Oss.

Waar kan ik mijn fiets/scooter neerzetten bij de Bibliotheek?

Je mag je fiets binnen het hek plaatsen bij de ingang.

Waar kan ik mijn auto parkeren bij de Bibliotheek?

  • In de Koornstraat kun je betaald parkeren. De betaalautomaat staat aan het begin van de straat richting de Albert Heijn.
  • Ook dichtbij vind je de parkeerterreinen Burchtplein en Eikenboomgaardplein. Hier kun je betaald parkeren.
  • Op zo'n 700 meter afstand vind je parkeerterrein de Rusheuvel waar je gratis kunt parkeren.

Klik hier voor meer informatie over parkeren en tarieven in Oss.

Is er een invalidenparkeerplaats bij de Bibliotheek?

In de Koornstraat is er geen invalidenparkeerplaats. Echter, als je in Oss een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) hebt, en deze zichtbaar en leesbaar in de auto hebt liggen, dan hoef je geen parkeergeld te betalen. 

Gezien er aan de voorzijde in de Koorstraat genoeg parkeergelegeheid is, kun je met deze kaart dus toch gratis en dichtbij de Bibliotheek parkeren.

Is er een 'Zoen en Zoef' strook bij de Bibliotheek?

De 'Zoen en Zoef' strook voor het inleveren van boeken bevindt zich aan de achterzijde van de Bibliotheek in de Krakenburg. De realisatie van een Kiss & Ride in de Koornstraat is helaas niet mogelijk, omdat dit een fietsstraat betreft.

Is er weer een Buitenbak om boeken in te leveren buiten openingstijd?

Nee, helaas is er geen Buitenbak meer om boeken in te leveren buiten openingstijd. Dat betekent dat je voortaan alleen tijdens openingstijden van de Bibliotheek je boeken in kunt leveren. Ook bij het Warenhuis in het Walkwartier komt geen Buitenbak.

Zijn het Stadsarchief, de DigiBuurt, het Maasland Gilde en IDO ook te vinden in de Koornstraat?

Jazeker! We hebben iedereen meeverhuisd naar de Koornstraat.

Gaat de reguliere programmering van de Bibliotheek gewoon door in de Koornstraat?

Jazeker, iedereen is van harte welkom op de Koornstraat voor onze reguliere programmering. Klik hier en ontdek alle activiteiten die op de planning staan.

Waarom hebben jullie een nieuwe locatie?

We zijn tijdelijk verhuisd naar de Koornstraat totdat het Warenhuis in het Walkwartier gereed is (verwachting eind 2025). Naast de bouw van het Walkwartier, is de gemeente Oss ook bezig met een grote gebiedsontwikkeling in de Raadhuislaan. Daar gaat Theater De Lievekamp flink uitbreiden op de plek waar voorheen de Bibliotheek gehuisvest zat. Om het theater de ruimte te geven om snel van start te kunnen gaan met hun verbouwing, is de Bibliotheek tijdelijk verhuisd naar de Koornstraat. 

De verhuizing is tijdelijk. Hoelang blijft de Bibliotheek gevestigd in de Koornstraat?

We blijven niet voor altijd in de Koornstraat. Naar verwachting zullen we eind 2025 verhuizen naar ons splinternieuwe onderkomen in het Walkwartier: Het Warenhuis. Hierover volgt later uiteraard meer informatie. 

Vragen of meer informatie?

Heb je een andere vraag over onze huisvesting? Stel je vraag gerust via contactoss@nobb.nl.

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. En blijf op de hoogte van het laatste Bibliotheek nieuws, activiteiten en meer. Samen blijven we genieten van de wereld van kennis en verhalen die de Bibliotheek Oss te bieden heeft!

Meld je aan voor de Bibliotheek nieuwsbrief

Nieuwsbrief Walkwartier

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, verhalen en praktische zaken van ons nieuwe thuis?

 

Meld je aan voor de Walkwartier Oss nieuwsbrief