Nieuwsoverzicht NOBB

Benieuwd wat er de afgelopen periode allemaal is gebeurd bij de bibliotheken van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (gemeenten Oss, Bernheze, Maashorst en Meierijstad)? In het nieuwsoverzicht hieronder staat het voor je op een rijtje. 

Wil je het (actuele) nieuws weten van een specifieke Bibliotheeklocatie, klik dan op de vestigingenoverzicht door naar de gewenste Bibliotheek en kijk daar in de nieuwsetalage. 

In 2022...

Resultaat 21 - 30 (van 34)

 • Tussen de Regels lezingen Bekijk details

  De Noord Oost Brabantse Bibliotheken organiseren in samenwerking met de lokale boekhandels ontmoetingen met bekende schrijvers. 'Tussen de regels.' Hier lees je welke schrijvers in het voorjaar van 2022 een lezing komen geven in onze bibliotheken.

  Bekijk details van Tussen de Regels lezingen

 • Vrijheid in verbondenheid in Oss Bekijk details

  Op 5 mei 2022 vindt de landelijke viering van de bevrijding in Oss plaats. Op initiatief van de gemeente Oss worden er op en rondom deze dag allerlei activiteiten georganiseerd. Een greep van deze activiteiten, die in samenwerking met de Bibliotheek en het Stadsarchief Oss, vind je op deze themapagina.

  Bekijk details van Vrijheid in verbondenheid in Oss

 • Expositie 50 jaar Reddingsbrigade Oss Bekijk details

  In de publieksruimte van het Stadsarchief Oss is van 29 maart tot en met 18 juni 2022 een nieuwe tentoonstelling te zien: 50 jaar reddingsbrigade Oss. In deze kleinschalige tentoonstelling zijn foto’s en voorwerpen te zien die de activiteiten van de reddingsbrigade Oss van de afgelopen 50 jaar in beeld brengen.

  Bekijk details van Expositie 50 jaar Reddingsbrigade Oss

 • Meimeetmaand Bloeddruk in Oss Bekijk details

  Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen op donderdag* en vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur bij de Bibliotheek Oss gratis zelf hun bloeddruk komen meten onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting.

  Bekijk details van Meimeetmaand Bloeddruk in Oss

 • Ласкаво просимо до Нідерландів! Bekijk details

  Welkom in Nederland!

  Webpagina voor Oekrainers: Ласкаво просимо до Нідерландів! Welkom in Nederland. Щиро запрошуємо вас до нашоїбібліотеки. We zien je graag in de Bibliotheek.

  Bekijk details van Ласкаво просимо до Нідерландів!

 • Oekraïne Bekijk details

  Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze initiatieven.

  Bekijk details van Oekraïne

 • Digitaalpunt in Heesch Bekijk details

  Er is nu ook een DigiTaalpunt bij Bibliotheek Heesch waar je terecht kunt voor hulp als je de Nederlandse taal beter wilt leren (praten, schrijven, lezen) of beter met computer en internet wilt leren werken.

  Bekijk details van Digitaalpunt in Heesch

 • Boekenweek 2022 Bekijk details

  Van 9 t/m 18 april 2022 is het weer Boekenweek in Nederland en Vlaanderen. De 87e Boekenweek is een ode aan de eerste liefde.

  Bekijk details van Boekenweek 2022

 • Veghelse Quiz Bekijk details

  Na lang wachten is het weer zo ver! Vrijdag 1 april 2022 (geen grap) is er weer een Veghelse Quiz! Breinbrekers, buitenopdrachten en creatieve creaties: de Veghelse Quiz zit weer ramvol lastige en leuke vragen waar de deelnemende teams zich mee bezig mogen houden.

  Bekijk details van Veghelse Quiz

 • Nationale voorleesdagen Bekijk details

  Van woensdag 26 januari t/m zaterdag 5 februari 2022

  Van woensdag 26 januari t/m zaterdag 5 februari 2022 zijn het weer de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! We inspireren je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken.

  Bekijk details van Nationale voorleesdagen

Paginanavigatie