Grepen

Verhalen uit de geschiedenis van Uden

In samenwerking met stichting Uden in Geschriften, het Uden-Archief van Bressers, Heemkundekring Uden, DTV Nieuws en de gemeente Uden heeft de Bibliotheek Uden een aantal verhalen uit de geschiedenis van de gemeente Uden verfilmd. Deze filmpjes (10-15 minuten) zijn terug te kijken via de website van DTV Nieuws/Gemist. De filmpjes worden gepresenteerd door heemkundige Adriaan Sanders en bibliothecaris Larissa van Dommelen.

De verhalen komen uit de boekenserie ‘Grepen uit de geschiedenis van de gemeente Uden’. Deze boekenserie is te leen bij de bibliotheek. 

 

Kijk de afleveringen "Grepen uit de geschiedenis van Maashorst"

Boekenserie "Grepen uit geschiedenis Uden"

... en meer oud-Uden bij Bibliotheek Uden


Kom ook eens langs voor:
 
  • Fotobanners: mooie grote fotoplaten (uitrolbaar) over het Rijke Roomsche Leven, tradities en gewoonten. jeugdjaren, oude ambachten en de natuur.
  • Uden collectie: boeken met verhalen of informatie over Uden of van Udense schrijvers en dichters.
  • Historisch Café: elke 1e vrijdag van de maand van 14.00 tot 16.00 kun je in het cursuslokaal in de Bibliotheek Uden terecht voor vragen over de Udense geschiedenis en genealogie, in samenwerking met het Uden-Archief van Bressers.

 

De Dementheek: over vroeger

  • Dementheek: ruime collectie materialen en informatie voor en over mensen met dementie of geheugenproblemen. Je vindt er o.a. herinneringskoffers met (spel)materiaal over een bepaald onderwerp om te helpen herinneren en onthouden. Ook in het thema Uden.
  • Verhaaladvies: je kunt bij onze verhalencoach Yvonne de Groot terecht voor lees-, luister- en kijktips rondom een bepaald thema. 

  • Boekenbezorgdienst: slecht ter been of aan huis gebonden? Maak gebruik van onze speciale bezorgservice.