Nieuwsoverzicht NOBB

Benieuwd wat er de afgelopen periode allemaal is gebeurd bij de bibliotheken van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (gemeenten Oss, Bernheze, Maashorst en Meierijstad)? In het nieuwsoverzicht hieronder staat het voor je op een rijtje. 

Wil je het (actuele) nieuws weten van een specifieke Bibliotheeklocatie, klik dan op de vestigingenoverzicht door naar de gewenste Bibliotheek en kijk daar in de nieuwsetalage. 

In 2023...

Resultaat 31 - 40 (van 40)

 • Bezoek Meierijstad Bekijk details

  In de Bibliotheek Veghel, Schijndel en Sint Oedenrode is het toeristisch informatiepunt (TIP) gevestigd. Ook beheert het webteam van de Bibliotheek de toeristische website www.bezoekmeierijstad.nl. Check de uitagenda wat er te doen is in de regio.

 • Explore Maashorst Bekijk details

  In de Bibliotheek Uden is het toeristisch informatiepunt Uden gevestigd. Ook beheert het webteam van de Bibliotheek de toeristische website www.exploremaashorst.nl. Check de uitagenda wat er te doen is in de regio.

 • Zing Nederlands met me Bekijk details

  Tijdens Zing Nederlands met me leer je nieuwe Nederlandse woorden door Nederlandse liedjes te zingen.

 • Lenen kun je overal Bekijk details

  Als lid van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken kun je in veel gevallen ook ‘gastlenen’ bij alle andere openbare bibliotheken in Nederland. Dit kan bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, winkelt, studeert of op vakantie bent.

 • Vacature Taalvrijwilliger Oss Bekijk details

  Goed in taal en wat betekenen voor een ander? Word taalvrijwilliger en help mensen die moeite hebben met taal. Download de vacature Vrijwilliger Taalhuis bij de Bibliotheek Oss.

 • De dementiebril Bekijk details

  Hoe is het om met dementie te leven? Met de VR (virtual reality) bril bij de Bibliotheek Veghel kun je je verplaatsen in de belevingswereld van iemand met dementie.

 • BabyBrabbels Bekijk details

  BabyBrabbels is een supergezellig moment voor jou en je baby. Je krijg bruikbare voorleestips, leert de mooiste babyboekjes kennen en doet allerlei leuke activiteiten.

 • Leerwerkloket Bekijk details

  Ben je op zoek naar scholingsadvies? Of ben je bezig met een carrièreswitch? Heb je loopbaanvragen? Wil je inzicht in jouw kennis, vaardigheden en talenten? Het Leerwerkloket is dé plek waar iedereen vanaf 16 jaar terecht kan met vragen over leren en werken: studenten, werkzoekenden, werknemers en werkgevers.

 • Grepen Bekijk details

  "Grepen uit de geschiedenis van Uden". Bibliotheek Uden heeft in samenwerking met stichting Uden in Geschriften, het Uden-Archief van Bressers, Heemkundekring Uden, DTV Nieuws en de gemeente Uden een aantal verhalen uit de geschiedenis van de gemeente Uden verfilmd (10-15 minuten).

 • Naar onze activiteiten(agenda) Bekijk details

  In onze activiteitenagenda vind je alle activiteiten die de komende periode door jouw Bibliotheek of de Noord Oost Brabantse Bibliotheken worden georganiseerd. Van leesactiviteiten tot spreekuren, van lezingen tot workshops. Voor ieder wat wils!

Paginanavigatie