Nieuwsoverzicht NOBB

Benieuwd wat er de afgelopen periode allemaal is gebeurd bij de bibliotheken van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (gemeenten Oss, Bernheze, Maashorst en Meierijstad)? In het nieuwsoverzicht hieronder staat het voor je op een rijtje. 

Wil je het (actuele) nieuws weten van een specifieke Bibliotheeklocatie, klik dan op de vestigingenoverzicht door naar de gewenste Bibliotheek en kijk daar in de nieuwsetalage. 

In 2022...

Resultaat 31 - 40 (van 51)

 • Afscheid Anton Bekijk details

  Bibliothecaris Anton Bimbergen gaat met pensioen. Op 30 juni 2022 tussen 16.00 en 18.00 neemt hij afscheid bij de Bibliotheek Oss. Kom jij ook even langs?

 • Zomerlezen Bekijk details

  Zonnige boeken, titels uit je vakantieland. Hier vind je de mooiste zomerboeken. In de zon of in de schaduw... Laat je verrassen met een vakantietas vol boeken of leen jouw boeken bij een andere Bibliotheek in Nederland. Vind een fijn plekje en lezen maar!

 • Lenen kun je overal Bekijk details

  Als lid van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken kun je in veel gevallen ook ‘gastlenen’ bij alle andere openbare bibliotheken in Nederland. Dit kan bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, winkelt, studeert of op vakantie bent.

 • Schrijfwedstrijd Bekijk details

  Doe ook mee aan de schrijfwedstrijd van Bibliotheekblad. Wat betekent de Bibliotheek voor jou? Meedoen kan tot 1 augustus 2022.

 • INGEVULD - Vacature vrijwilliger bieb / St. Jan Uden Bekijk details

  ** DEZE VACATURE IS INGEVULD ** Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor het uitzoeken van materialen bij Bibliotheek Uden en het uitlenen bij huize Sint Jan. Ook bezoek je de bewoners die graag lezen.

 • Update coronamaatregelen Bekijk details

  Op deze pagina lees je welke coronamaatregelen er gelden bij de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

 • Expositie Madame Saint Elme in Oss en Lith Bekijk details

  Van 7 juni tot 19 juli 2022 is er in de Bibliotheek Oss een kleine expositie rondom Madame Saint Elme (Elselina) en de tijd waarin zij leefde. Elselina is de hoofdpersoon uit de muzikale productie van Theater Dankzij de Dijken.

 • Vacature Taalvrijwilliger Oss Bekijk details

  Goed in taal en wat betekenen voor een ander? Word taalvrijwilliger en help mensen die moeite hebben met taal. Download de vacature Vrijwilliger Taalhuis bij de Bibliotheek Oss.

 • De dementiebril Bekijk details

  Hoe is het om met dementie te leven? Met de VR (virtual reality) bril bij de Bibliotheek Veghel kun je je verplaatsen in de belevingswereld van iemand met dementie.

 • Expositie Patronen Doorbreken in Oss Bekijk details

  Van 24 mei tot 16 juli 2022 kun je in de Bibliotheek Oss de expositie Patronen Doorbreken van Rianne van der Steen bewonderen. Moderne, eigentijdse kledingstukken met een voorliefde voor natuurlijke stoffen en materialen, duurzaam in Oss gemaakt.

Paginanavigatie