Nieuwsoverzicht NOBB

Benieuwd wat er de afgelopen periode allemaal is gebeurd bij de bibliotheken van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (gemeenten Oss, Bernheze, Maashorst en Meierijstad)? In het nieuwsoverzicht hieronder staat het voor je op een rijtje. 

Wil je het (actuele) nieuws weten van een specifieke Bibliotheeklocatie, klik dan op de vestigingenoverzicht door naar de gewenste Bibliotheek en kijk daar in de nieuwsetalage. 

In 2023...

Resultaat 1 - 10 (van 20)

 • Veelgestelde vragen Bibliotheek Oss Bekijk details

  Sinds eind maart 2024 is de Bibliotheek Oss verhuist naar de voormalige Nicolaasschool aan de Koornstraat 14-16 in Oss. Heb je vragen over ons tijdelijk onderkomen of wil je meer informatie? Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.

 • Belastingspreekuren 2024 Bekijk details

  Vanaf 1 maart kun je weer online belastingaangifte doen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Kom dan naar een van de gratis spreekuren in de Bibliotheken van Heesch, Uden, Heeswijk-Dinther, Nistelrode en Veghel.

 • Tussen de Regels lezingen Bekijk details

  De Noord Oost Brabantse Bibliotheken organiseren in samenwerking met de lokale boekhandels ontmoetingen met bekende schrijvers. 'Tussen de regels.' Hier lees je welke schrijvers in het voorjaar van 2023 een lezing hebben gegeven in onze bibliotheken.

 • DigiD dagen on tour (download flyer PDF) Bekijk details

  Heb je hulp nodig met je DigiD? Kom dan langs op één van de DigiD spreekuren of bijeenkomsten in Oss. We helpen je graag verder. Lees er alles over in onze speciale flyer.

 • ‘Újese’ hersenkrakers Bekijk details

  Voorafgaand aan het Újes Diktee verschijnen er een viertal puzzels in het Udens dialect, waarvan de prijzen tijdens de finale van Het ‘Groowt Újes Diktee’ worden uitgereikt.

 • Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  Van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari 2024 zijn het weer de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! We inspireren je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken.

 • Lettertypes Bekijk details

  De Bibliotheek staat midden in de samenleving en is er voor iedereen. Dat weten de meeste mensen wel. Maar weet jij ook wat er allemaal te doen is in de Bibliotheek, wat er leeft, speelt en achter de schermen gebeurt? Dat laten we zien in de televisieserie Lettertypes. In tien afleveringen krijg je een beeld van Bibliotheek Meierijstad, de mensen die er werken én de bezoekers.

 • Grepen Bekijk details

  "Grepen uit de geschiedenis van Uden". Bibliotheek Uden heeft in samenwerking met stichting Uden in Geschriften, het Uden-Archief van Bressers, Heemkundekring Uden, DTV Nieuws en de gemeente Uden een aantal verhalen uit de geschiedenis van de gemeente Uden verfilmd (10-15 minuten).

 • Ik ben! Bekijk details

  Tijdens het project Ik ben! stellen lokale gastcollectioneurs met bijzondere én persoonlijke verhalen hun eigen gastcollectie samen. Deze titels komen in een speciale kast. Hierin staan boeken, films en tijdschriften over onderwerpen als gevlucht zijn, LHBTIQ+, religie of leven met een fysieke uitdaging.

 • Stadsdichter Meierijstad Bekijk details

  Meierijstad is een gemeente voor makers: Meierijstad verrast, daagt uit, inspireert en is een voedingsbodem voor creatief talent. Ook als het gaat om woordkunst, literatuur en poëzie. Bibliotheek Meierijstad en festival Fabriek Magnifique zijn samen met de gemeente Meierijstad op zoek naar een nieuwe stadsdichter.

Paginanavigatie