Nieuwsoverzicht NOBB

Benieuwd wat er de afgelopen periode allemaal is gebeurd bij de bibliotheken van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (gemeenten Oss, Bernheze, Maashorst en Meierijstad)? In het nieuwsoverzicht hieronder staat het voor je op een rijtje. 

Wil je het (actuele) nieuws weten van een specifieke Bibliotheeklocatie, klik dan op de vestigingenoverzicht door naar de gewenste Bibliotheek en kijk daar in de nieuwsetalage. 

In 2022...

Resultaat 1 - 10 (van 35)

 • Vacature webredacteur Oss-Veghel Bekijk details

  Per 1 oktober zijn de Noord-Oost Brabantse Bibliotheken op zoek naar een enthousiaste webredacteur. Kun jij online de juiste boodschap overbrengen? Weet jij raad met de technische kant van webbeheer? Hou je van dynamiek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Expositie 'gedichten voor iedereen' Bekijk details

  Henk Witte maakt het liefst gedichten die voor een zo groot mogelijk publiek bereikbaar en herkenbaar zijn. Hij hanteert het liefst verschillende rijmvormen en je kunt deze komen bewonderen in de Bibliotheek in Heesch

 • Uitagenda Explore Maashorst Bekijk details

  In de Bibliotheek Uden is het toeristisch informatiepunt Uden gevestigd. Ook beheert het webteam van de Bibliotheek de toeristische website www.exploremaashorst.nl. Check de uitagenda wat er te doen is in de regio.

 • Zing Nederlands met me Bekijk details

  Tijdens Zing Nederlands met me leer je nieuwe Nederlandse woorden door Nederlandse liedjes te zingen.

 • Opvallend veel Leesmiljonairs Bekijk details

  Hoe voorkomen we dat kinderen tijdens de zomervakantie terugvallen in hun leesontwikkeling? Op die vraag geven de Noord-Oost Brabantse Bibliotheken al enkele jaren succesvol antwoord met Leesmiljonairs. Er zijn opvallend veel Leesmiljonairs in Noord-Oost Brabant...

 • Het Krentenbollenfestival Bekijk details

  Bibliotheek Oss, Muzelinck - Centrum voor de Kunsten, Stadsarchief Oss en theater De Lievekamp organiseren samen het speciale Krentenbollenfestival!Met allerlei leuke activiteiten voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

 • Een programma vol Zomerse Ontmoetingen Bekijk details

  Zon, zee, strand … Bibliotheek! Ook in de vakantieperiode bruist het bij de Bibliotheek Uden van de activiteiten. Zoals een programma vol zomerse ontmoetingen.

 • Fabriek Magnifique 22-24 juli Bekijk details

  Een festival vol met verrassingen op elke plek! Van literatuur, muziek, dans, theater, beeldende kunst, film en alles wat ertussenin zit. Ook Bibliotheek Veghel heeft een uitgebreide programmering. Dat wil je niet missen!

 • Vaar met Fluisterboot Veghel Bekijk details

  Beleef de Aa vanaf het water. Welkom aan boord van de Fluisterboot! Boek jouw vaart via de Bibliotheek.

 • Leesmiljonairs Bekijk details

  Verzamel deze zomer zoveel mogelijk leesminuten en word een echte Leesmiljonair! Samen met alle kinderen van jouw Bibliotheek gaan we proberen één miljoen leesminuten te sparen! Alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 mogen meedoen. Doe ook mee!

Paginanavigatie