100 jaar Bibliotheek Oss


In 2021 bestaat de Bibliotheek Oss honderd jaar!

En dat vieren wij! Samen met leden, bezoekers, collega's en alle Ossenaren. Het officiĆ«le startmoment was op woensdag 31 maart, dan is het precies honderd jaar geleden dat de leeszaal in Villa Josina aan de Molenstraat werd geopend. Door het jaar heen zijn er allerlei activiteiten. Op 24 en 25 september was het feest voor ons publiek. We blikken terug op het verleden, maar kijken ook naar het heden en vooral naar de toekomst. 

 

Terugblik publieksfeestdagen en wedstrijden

Feestlied Publieksdag 25 sept '21

Video Jubileumcongres 24 sept '21

Verhalenwedstrijd

Verhalenwedstrijd 100 jaar Bibliotheek Oss

Onze verhalenwedstrijd liep tot 1 juni 2021. Op 25 september was de prijsuitreiking voor de winnaars. Benieuwd naar de uitslag?

 

Boekenleggerwedstrijd

Maak je eigen boekenlegger

De boekenleggerwedstrijd is inmiddels afgelopen en we hebben leuke ontwerpen ontvangen. Bekijk de winnende ontwerpen en haal er eentje op in de Bieb. 

 

Kleurwedstrijd

Kleurwedstrijd

Onze kleurwedstrijd is inmiddels ook voorbij en we hebben veel mooie kleurplaten ontvangen. Bekijk de winnende kunstwerken!

 

Podcast 'De eeuw van mijn bieb'

In de vijfdelige podcast 'De eeuw van mijn bieb' nemen we de luisteraar mee naar het verleden, het heden en de toekomst van de Bibliotheek. In elke aflevering schuiven drie gasten aan: iemand die terugblikt, een collega en een toekomstdenker. Daarnaast laten we bezoekers aan het woord en krijg je elke aflevering boekentips van onze gasten.

Beluister de podcast


Lopende jubileumactiviteiten

Buitenexpositie

Buitenexpo

Vanaf medio juli 2021 is er naast het 1,5 meterbankje en de zwerfbibliotheek ook een buitenexpo! Kom je de expositie ook bewonderen?!

Speurtocht

Speurtocht

Hallo speurneuzen! Heb jij deze leuke gratis speurtocht door de Bibliotheek en het Osse centrum al gedaan? Speciaal voor kinderen en gezinnen. 

Naar het verzorgingstehuis

De bieb komt naar u toe in het verzorgingstehuis

Bent u slecht ter been? De Bibliotheek komt op bezoek in het verzorgingstehuis! Met o.a. de pop-up bieb, een voorlezer en een historische presentatie.

Helaas geannuleerd...

Update november 2021: We maken ons zorgen over het grote aantal besmettingen met Covid. Wij willen hierin onze verantwoordelijkheid nemen door het aantal contactmomenten in de Bibliotheek te beperken. We hebben dan ook besloten om de Jongeren Pubquiz / de Jongeren-top 100 hiermee te laten vervallen. 

Talkshow 100 jaar Bibliotheek Oss

In talkshow 'De eeuw van mijn bieb' keken we met een groot aantal gasten naar het heden, verleden en toekomst van de Osse Bibliotheek.

Kijk de talkshow terug

100 Jaar Geschiedenis

Duik samen met Jurgen Pigmans van Stadsarchief Oss, in de geschiedenis van 100 jaar Bibliotheek Oss!

Minecraft

Bibliotheek Oss in Minecraft

Kobe Snijders van het TBL heeft bedacht om de Bibliotheek Oss na te bouwen in Minecraft.

Jubileumkrant 100 jaar Bibliotheek Oss

Speciaal voor het 100-jarige bestaan van de Bibliotheek Oss is er een jubileumkrant gemaakt. Deze krant was een eenmalige bijlage van Weekblad Regio Oss en is nu ook online te bekijken!

Lees de krant hier


Vragen? Mail naar: 100jaarbibliotheekoss@nobb.nl