100 jaar Bibliotheek Oss


In 2021 bestaat de Bibliotheek Oss honderd jaar!

En dat vieren wij! Samen met leden, bezoekers, collega's en alle Ossenaren. Het officiële startmoment was op woensdag 31 maart, dan is het precies honderd jaar geleden dat de leeszaal in Villa Josina aan de Molenstraat werd geopend. Door het jaar heen zijn er allerlei activiteiten. Op 24 en 25 september was het feest voor ons publiek. We blikken terug op het verleden, maar kijken ook naar het heden en vooral naar de toekomst. 

 

Terugblik publieksfeestdagen en wedstrijden

Feestlied Publieksdag 25 sept '21

Video Jubileumcongres 24 sept '21

Verhalenwedstrijd

Verhalenwedstrijd 100 jaar Bibliotheek Oss

Onze verhalenwedstrijd liep tot 1 juni 2021. Op 25 september was de prijsuitreiking voor de winnaars. Benieuwd naar de uitslag?

 

Boekenleggerwedstrijd

Maak je eigen boekenlegger

De boekenleggerwedstrijd is inmiddels afgelopen en we hebben leuke ontwerpen ontvangen. Bekijk de winnende ontwerpen en haal er eentje op in de Bieb. 

 

Kleurwedstrijd

Kleurwedstrijd

Onze kleurwedstrijd is inmiddels ook voorbij en we hebben veel mooie kleurplaten ontvangen. Bekijk de winnende kunstwerken!

 

Podcast 'De eeuw van mijn bieb'

In de vijfdelige podcast 'De eeuw van mijn bieb' nemen we de luisteraar mee naar het verleden, het heden en de toekomst van de Bibliotheek. In elke aflevering schuiven drie gasten aan: iemand die terugblikt, een collega en een toekomstdenker. Daarnaast laten we bezoekers aan het woord en krijg je elke aflevering boekentips van onze gasten.

Beluister de podcast


Lopende jubileumactiviteiten

Speurtocht

Speurtocht

Hallo speurneuzen! Vanaf juli 2021 is er voor kinderen en gezinnen een leuke gratis speurtocht door de Bibliotheek en het Osse centrum. 

Buitenexpositie

Buitenexpo

Vanaf medio juli 2021 is er naast het 1,5 meterbankje en de zwerfbibliotheek ook een buitenexpo! Kom je de expositie ook bewonderen?!

Jongeren Top-100

Jongeren top 100

Wat lees jij graag? Vanaf 25-sept kunnen jongeren stemmen en leuke prijzen winnen! Op 9-dec is de onthulling in het Top 100-café mèt pubquiz. 

Talkshow 100 jaar Bibliotheek Oss

Onder de noemer De eeuw van mijn bieb organiseerden Bibliotheek Oss en Stadsarchief Oss op woensdag 16 juni in Groene Engel in Oss een avondvullend programma over 100 jaar Bibliotheek Oss. Samen met een groot aantal gasten werd gekeken naar het heden, verleden en toekomst van de Osse Bibliotheek.

Kijk de talkshow terug

100 Jaar Geschiedenis

Duik samen met Jurgen Pigmans van Stadsarchief Oss, in de geschiedenis van 100 jaar Bibliotheek Oss!

Minecraft

Bibliotheek Oss in Minecraft

Kobe Snijders van het TBL heeft bedacht om de Bibliotheek Oss na te bouwen in Minecraft.

Jubileumkrant 100 jaar Bibliotheek Oss

Speciaal voor het 100-jarige bestaan van de Bibliotheek Oss is er een jubileumkrant gemaakt. Deze krant was een eenmalige bijlage van Weekblad Regio Oss en is nu ook online te bekijken!

Lees de krant hier


Vragen? Mail naar: 100jaarbibliotheekoss@nobb.nl