Voorgezet onderwijs

Terug

Jongeren en de Bibliotheek


De jongere heeft de Bibliotheek vooral (her)ontdekt als plaats om te kunnen verblijven. Of dat nu is om huiswerk te maken, gratis Wifi of gewoon een plek om te mogen zijn. Ze komen in steeds grotere getalen.

 

Lezen - online en offline

De Bibliotheek heeft een aantrekkelijke collectie young adult boeken. Een collectie die de laatste jaren is uitgebreid en waar ook de online wereld een grote rol bij heeft gespeeld, vooral in de vorm van communities. Als bibliotheek zijn we daar blij mee. Graag willen ook onze diensten aanbieden aan jongeren en voorkomen dat ze moeite krijgen met de benodigde digitale- en informatievaardigheden. Maar we gunnen ze ook het plezier van lezen; in het leven kruipen van een ander bijvoorbeeld, waardoor ook jezelf beter leert kennen, genieten van mooie teksten, fantasie. Even afstand nemen van de dagelijkse werkelijkheid.

Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk in onze webshop het aanbod van uw gemeente.

Naar de webshop voor het onderwijs

Ken je deze e-books al?

Hoofddoelen


Het jongeren- en schoolbibliotheekwerk van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken kent daarom twee hoofddoelen:
- leesbevordering
- mediawijsheid

Leesbevordering

Leesbevordering

Leesbevordering richt zich op de lees- en taalvaardigheid van kinderen en jongeren.

Mediawijsheid

Mediawijsheid

Wat is mediawijsheid? En ben jij zelf mediawijs?                                        

Samenwerking met onderwijs

U vindt ons onderwijsaanbod in de webshop. Alle projecten en activiteiten zijn online te boeken. Mist u iets of kunnen we meedenken? Neem dan contact op met de bibliothecaris in uw gemeente: