Jeugd 12-18 jaar

Terug naar Jeugd

Jongerenpanel

jongerenpanel

Deze groep jonge mensen met een frisse blik zet zich in voor de jongeren in de bieb!

Lees meer

Lezen voor de Lijst

lezen voor de lijst

Met Lezen voor de lijst vind je het boek, e-book of luisterboek dat bij je past.

Lees meer

Oefenen voor je rijbewijs

rijbewijs

Wil je oefenen voor je rijbewijs? Kom naar de Bibliotheek!

Lees meer

Gastcollectioneurs

Sinds 2022 werkt de NOBB samen met gastcollectioneurs. Zij helpen bij het uitlichten van parels uit de collectie en het aanschaffen van nieuwe, inspirerende boeken.

Laat je inspireren

Boekentips op maat

Met je handen in het haar omdat je al je favoriete boekenseries al hebt gelezen? Of wil je een leuke leeslijst, maar weet je niet waar je moet beginnen? Merel kan je helpen! Vul het formulier in en krijg boekentips gebaseerd op jouw interesses.

Ontvang persoonlijke tips van Merel

Podcast "Je moet je BOEK houden"

Onze bibliothecaris Merel Kuitert en radiomaker Sander Stekelenburg hebben samen een podcast opgezet om jongeren te helpen met hun boekkeuze.
 

Luister de podcast

BoekenSquad

Ben jij tussen de 12 en 15 jaar en heb je een passie voor lezen? Praat je graag met anderen over de nieuwste boeken, en ben je een pro in het geven van boekentips? Dan zoeken wij jou voor de BoekenSquad!
 

Meld je aan voor BoekenSquad


Het Informatiepunt voor jongeren

Vanaf je 14e krijg je te maken met verschillende digitale zaken die je moet regelen. Bijvoorbeeld het aanvragen van je DigiD, studiefinanciering of rijbewijs. Kom je er niet uit? Stuur een appje naar het IDO, dan helpen wij je verder. Neem ook eens een kijkje op onze themapagina over Mediawijsheid. Hier geven we jongeren en hun ouders tips over het sociaal en veilig gebruik van online media. 

Naar Mediawijsheidpagina

Neem contact op via Whatsapp

Leuke boeken om te lezen op je telefoon of e-reader