Verhuisnieuws Bibliotheek Oss

Op 25 maart opent Bibliotheek Oss aan Koornstraat 14-16 in Oss. Van 11 maart tot en met 24 maart 2024 is Bibliotheek Oss gesloten i.v.m. de verhuizing. Heb je vragen over onze tijdelijke verhuizing? Of wil je meer informatie? Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. 


Waarheen gaan jullie verhuizen?

We verhuizen naar Koornstraat 14-16 in Oss. Dit is de voormalige Nicolaasschool. 

Tot wanneer blijft de Bibliotheek in de Raadhuislaan open?

Bibliotheek Oss in de Raadhuislaan blijft open tot en met zondag 10 maart 2024. 

Wanneer gaat de Bibliotheek in de Koornstraat open?

Bibliotheek Oss gaat open in de Koornstraat op maandag 25 maart 2024. 

Wat worden de openingstijden van de Bibliotheek aan de Koornstraat?

De openingstijden blijven hetzelfde. Klik hier voor de openingstijden van Bibliotheek Oss. 

Is Bibliotheek Oss een tijdje gesloten door de verhuizing?

Bibliotheek Oss is dicht van 11 maart tot en met 24 maart. Deze tijd hebben we nodig om te verhuizen. Je kunt dan geen boeken lenen of boeken terugbrengen in Bibliotheek Oss. Ook gaan alle reguliere activiteiten in die periode niet door. Je kunt natuurlijk wel bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken terecht.

Houd de hele maand maart rekening met beperkte dienstverlening. Voordat de Bibliotheek dicht gaat, maken wij namelijk al een begin met het inpakken van boeken. In de week van 4 maart sluiten er al afdelingen. Als de Bibliotheek opent op 25 maart, zijn wij waarschijnlijk nog bezig om de laatste spullen een plekje te geven. Je bent dan al wel van harte welkom! 

Kan ik tijdens de verhuizing van de Bibliotheek Oss wel boeken reserveren?

Ja, je kunt tijdens de verhuizing van de Bibliotheek Oss wel boeken reserveren. Deze kun je dan laten bezorgen in andere vestigingen van de NOBB. Je kunt in de app of op de site zelf een ‘ophaalvestiging’ kiezen. Kies hierbij niet voor Bibliotheek Oss, want die is gesloten van 11 maart tot 25 maart. Let op: het kan wel wat langer duren voordat je reservering beschikbaar is. Stond er al een reservering voor je klaar in de Bibliotheek Oss? Dan verhuist deze gewoon mee.

Hoe lever ik boeken in als jullie tijdelijk gesloten zijn door de verhuizing?

Je kunt tijdens de sluiting van Bibliotheek Oss (tussen 11 maart en 24 maart) géén boeken lenen en inleveren bij Bibliotheek Oss. De uitleentermijn van de boeken wordt verlengd zodat je geen telaatgeld betaalt als we dicht zijn. Je kunt in de tussentijd wel bij alle andere Noord Oost Brabantse Bibliotheken terecht.

Hoe kan ik gebruikmaken van de diensten van de Bibliotheek als jullie gesloten zijn door de verhuizing?

Als Bibliotheek Oss gesloten is door de verhuizing, kun je in de tussentijd wel terecht bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken om boeken te lenen, te studeren of te printen. Ook kun je de Online Bibliotheek blijven gebruiken. 

Kan ik mijn fiets of auto kwijt in de buurt van de nieuwe Bibliotheek?

Je fiets kun je recht voor de Bibliotheek stallen. De auto kun je (betaald) parkeren op de verschillende parkeerterreinen van het Osse centrum. De parkeerplaats op het Burchtplein is daarvan het meest dichtbij. Je parkeert je auto gratis bij de sporthal aan de Rusheuvelstraat. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar de Bibliotheek.

Waarom gaan jullie verhuizen?

We gaan tijdelijk verhuizen naar de Koornstraat totdat het Warenhuis in het Walkwartier gereed is (eind 2025). Naast de bouw van het Walkwartier, is de gemeente Oss ook bezig met een grote gebiedsontwikkeling in de Raadhuislaan. Daar gaat Theater de Lievekamp flink uitbreiden op de plek waar de huidige Bibliotheek gehuisvest is. Om het theater de ruimte te geven om snel van start te kunnen gaan met hun verbouwing, verhuist de Bibliotheek tijdelijk naar de Koornstraat. 

Komt er bij de Bibliotheek aan de Koornstraat weer een Buitenbak om boeken in te leveren buiten openingstijd?

Nee, helaas komt er geen Buitenbak om boeken in te leveren buiten openingstijd. Dat betekent dat je voortaan alleen tijdens openingstijden van de Bibliotheek je boeken in kunt leveren. Ook bij het Warenhuis in het Walkwartier komt geen Buitenbak.

Verhuist ook het Stadsarchief mee naar de Koornstraat?

Natuurlijk verhuist ook het Stadsarchief mee naar de Koornstraat. Bibliotheek Oss en het Stadsarchief zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook het depot verhuist mee. Alle dienstverlening die het Stadsarchief nu aanbiedt, is ook beschikbaar in de Koornstraat. 

Verhuist ook de DigiBuurt mee naar de Koornstraat?

De DigiBuurt verhuist uiteraard mee naar de Koornstraat. Kijk voor actuele openingstijden op www.digibuurt.nl. Tijdens de sluiting van de Bibliotheek tussen 11 en 24 maart is ook de DigiBuurt gesloten. 

Verhuist ook het Maasland Gilde mee naar de Koornstraat?

Het Maasland Gilde verhuist uiteraard mee naar de Koornstraat. Kijk voor actuele informatie op www.maaslandgildeoss.nl. Tijdens de sluiting van de Bibliotheek tussen 11 en 24 maart zijn er geen bijeenkomsten van ‘Samenspraak’. 

Gaat de reguliere programmering van de Bibliotheek, zoals de Dementheek, de BiebBreiers en de activiteiten van het Taalhuis gewoon door in de Koornstraat?

Alle programmering van de Bibliotheek verhuist mee naar de Koornstraat. Kijk voor actuele informatie in onze activiteitenagenda. Tijdens de sluiting van de Bibliotheek tussen 11 en 24 maart zijn er geen activiteiten. De activiteiten van het Taalhuis vinden tijdens de verhuizing waarschijnlijk plaats op een andere locatie. Hierover volgt later meer informatie. 

Waar kan ik terecht als ik vragen heb voor het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)?

Het IDO verhuist uiteraard mee naar de Koornstraat. Tijdens de sluiting van de Bibliotheek tussen 11 en 24 maart kun je even niet terecht bij het IDO-punt in Bibliotheek Oss. Wel kun je met vragen over de Digitale Overheid naar andere IDO-punten in de omgeving gaan. Bekijk het overzicht van IDO-punten.

De verhuizing is tijdelijk. Hoelang blijft de Bibliotheek gevestigd in de Koornstraat?

We blijven niet voor altijd in de Koornstraat. Eind 2025 verhuizen we naar ons splinternieuwe onderkomen in het Walkwartier: Het Warenhuis. Hierover volgt later uiteraard meer informatie. 

Wat gebeurt er met de oude Bibliotheek aan de Raadhuislaan?

In de loop van 2024 wordt het pand aan de Raadhuislaan gesloopt om plaats te maken voor een nieuw theater. 

Vragen of meer informatie?

Heb je een andere vraag over onze verhuizing? Stel je vraag gerust via contactoss@nobb.nl.

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. En blijf op de hoogte van het laatste Bibliotheek nieuws, activiteiten en meer. Samen blijven we genieten van de wereld van kennis en verhalen die de Bibliotheek Oss te bieden heeft!

Meld je aan voor de Bibliotheek nieuwsbrief

Nieuwsbrief Walkwartier

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, verhalen en praktische zaken van ons nieuwe thuis?

 

Meld je aan voor de Walkwartier Oss nieuwsbrief