Wil je beter worden in Nederlands spreken en luisteren?
Kom dan naar de Bibliotheek. Wij geven je advies welke boeken, cursussen of taalgroepjes bij jou passen. Zo word je samen beter in taal! 

  • Samen met anderen
  • Informeel
  • Beter worden in het voeren van gesprekken

Met de Bibliotheek kom je verder!

Direct contactformulier invullen


In de schoolvakanties zijn er géén oefengroepen en spreekuren


Makkelijke krant

Nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een gratis krant op de computer waarbij moeilijke woorden worden uitgelegd. Of kom voor een papieren Start!Krant naar de Bibliotheek.

Naar de nieuwslezer

Anders Lezen Plein

Collectie luisterboeken

Het Anders Lezen Plein van onze Bibliotheek heeft een uitgebreide collectie met eenvoudige lees-, luister- en leermaterialen. Wij denken met je mee wat bij jou past. 

Collectie luisterboeken

Passend lezen

Passend lezen

Passend lezen is een abonnement voor mensen die moeite hebben met lezen. Bijvoorbeeld bij dyslexie, slechtziendheid maar ook voor mensen die zelf geen boek kunnen vasthouden.

Meer over passend lezen

Oefenen.nl

oefenen.nl

Op Oefenen.nl kun je o.a. oefenen met het leren van de Nederlandse taal. Hiermee kun je zowel thuis als bij de Bibliotheek gratis oefenen. 
 

Nederlands leren met oefenen.nl

Steffie.nl

Steffie.nl

Op Steffie.nl worden moeilijke dingen op een makkelijke manier uitgelegd. Over onderwerpen als geld, internet, reizen, liefde en gezondheid. 
 

Makkelijke uitleg van Steffie

Makkelijk journaal

Journaal in makkelijke taal

Heb je moeite met het volgen van het nieuws? Het NOS Nieuws van de Week is een journaal van 10 minuten in makkelijke taal. Zo blijf je op de hoogte.
 

Kijk het journaal in makkelijke taal