Passend Lezen

Moeite met lezen? Passend lezen!

Heb je moeite met lezen? Bijvoorbeeld omdat je blind of slechtziend bent, dyslexie of afasie hebt of dat je door een hersenbloeding of lichamelijke beperking moeilijk een boek kunt vasthouden of een pagina kunt omslaan? 

Als je lid bent van de Bibliotheek dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen.

De collectie bestaat uit meer dan 80.000 gesproken boeken. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak)literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. Genieten dus! 


Hoe werkt het?

Heb je een leesbeperking? Activeer dan je account bij Passend Lezen. Je kunt inloggen met het nummer op je Bibliotheekpasje.

 

Activeer je account

Overal lezen met de app

In bed, in de trein, op de bank... Je leest de gesproken boeken via de Daisylezer-app op je smartphone of tablet. 

 

Download in de Apple App Store

Ontdek het op Google Play

Nog geen lid?

Met het standaard abonnement van de Bibliotheek krijg je toegang tot alle gesproken boeken.

Word lid van de Bibliotheek

Volledige collectie?

Als je ook gebruik wil maken van gesproken kranten en tijdschriften, brailleboeken of boeken met jumboletters word dan lid van Passend Lezen. Dit is gratis tot 18 jaar, voor volwassenen € 33,- per jaar.

XL of Grootletterboeken

Een alternatief voor als je slechtziend bent is het lenen van een XL boek of Grootletterboek. Hierin zijn de letters bijna twee keer zo groot als in een normaal boek. Je zoekt in onze catalogus makkelijk op Grootletterboeken. Onderstaande link staat er al voor je op ingesteld.

Naar onze XL catalogus


Nieuwe aanwinsten  • Luisterboeken bij de online Bibliotheek

De gesproken boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen zijn alleen beschikbaar voor mensen met een leesbeperking. Heb je geen leesbeperking? Download dan je luisterboeken bij de online Bibliotheek.