Leren: computers en internet

Moeite met computers en internet?

Heb je moeite met het werken op computers en het online regelen van zaken, bijvoorbeeld op de websites van de overheid? Het DigiTaalhuis of DigiTaalpunt van de Bibliotheek in jouw gemeente helpt je verder. Hoe fijn als je zelf beter je zaken kunt gaan regelen op het internet!


Cursus Klik & Tik

Leer omgaan met computer en internet

Cursus Klik & Tik DigiTaalhuis

De gratis cursus Klik & Tik helpt je beter gebruik te maken van de computer en het internet. Er zijn verschillende soorten cursussen op oefenen.nl die je bij de Bibliotheek onder begeleiding kunt volgen.

Naar cursus Klik & Tik

Cursus Digitale Overheid

Regel zelf je overheidszaken online

Cursus Digitale Overheid van DigiTaalhuis

Leer werken met je DigiD en de 'digitale overheid’ met de gratis cursus DigiSterker. Bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.

Naar cursus Digitale Overheid

Infopunt Digitale Overheid

Hulp bij regelen van overheidszaken

Informatiepunt Digitale Overheid

Vind je het regelen van overheidszaken lastig, kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid bij de Biblliotheek. Wij helpen je graag. 
 

Naar het Informatiepunt

Leren werken met digitale zorg

Contact met de huisarts en het ziekenhuis verloopt steeds meer digitaal. In de gratis cursus DigiVitaler leer je om zelf je gezondheidszaken te regelen via internet. Van gebruik van het patiëntenportaal tot het vinden van betrouwbare informatie over je gezondheid.

Naar cursus Digitale Zorg


Ontdek per gemeente de trainingen en spreekuren die er zijn op het gebied van computer- en internetvaardigheden:


Oefenen.nl

Oefenen.nl

Op Oefenen.nl kun je o.a. oefenen met het leren werken met de computer en internet. Hiermee kun je zowel thuis als bij de Bibliotheek gratis oefenen. 


 

Computeren via oefenen.nl

Steffie.nl

Steffie.nl

Op Steffie.nl worden moeilijke dingen op een makkelijke manier uitgelegd. Zo ook het thema 'Computeren', met video's over videobellen en makkelijke apps voor op je telefoon. 

 

Computeren met Steffie.nl

Seniorenweb

Seniorenweb

Via de Bibliotheek kun je, ook al ben je geen lid, een inlog krijgen van Seniorenweb om online cursussen rond digitale vaardigheden te kunnen volgen: zoals e-mailen, foto's bewerken of social media. Voor jong en oud.
 

Naar Seniorenweb