Nieuwsoverzicht gemeente Oss

Benieuwd wat er de afgelopen periode allemaal is gebeurd bij de bibliotheken van de gemeente Oss (Lith, Berghem, Ravenstein en Oss)? In het nieuwsoverzicht hieronder staat het voor je op een rijtje. 

In 2022...

Resultaat 11 - 20 (van 26)

 • Leerwerkloket Bekijk details

  Ben je op zoek naar scholingsadvies? Of ben je bezig met een carrièreswitch? Heb je loopbaanvragen? Wil je inzicht in jouw kennis, vaardigheden en talenten? Het Leerwerkloket is dé plek waar iedereen vanaf 16 jaar terecht kan met vragen over leren en werken: studenten, werkzoekenden, werknemers en werkgevers.

  Bekijk details van Leerwerkloket

 • KennisMakers Bekijk details

  KennisMakers is een initiatief van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken waarbij mensen anderen kennis kunnen laten maken met hun kennis. (geen commerciële initiatieven). Word ook KennisMaker!

  Bekijk details van KennisMakers

 • Titus Brandsma wordt heilig verklaard Bekijk details

  Bijna tachtig jaar na zijn dood is Titus Brandsma op 15 mei 2022 heilig verklaard door Paus Franciscus op het Sint Pietersplein. Titus is ook de grondlegger van de Bibliotheek Oss. Lees wat hij voor Oss betekend heeft.

  Bekijk details van Titus Brandsma wordt heilig verklaard

 • Kijk! Kunst lezingen Bekijk details

  Kijk! Kunst is een lezingenreeks over kunst, georganiseerd door de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, op diverse vestigingen. Geschikt voor jong en oud.

  Bekijk details van Kijk! Kunst lezingen

 • Tussen de Regels lezingen Bekijk details

  De Noord Oost Brabantse Bibliotheken organiseren in samenwerking met de lokale boekhandels ontmoetingen met bekende schrijvers. 'Tussen de regels.' Hier lees je welke schrijvers in het voorjaar van 2022 een lezing komen geven in onze bibliotheken.

  Bekijk details van Tussen de Regels lezingen

 • Vrijheid in verbondenheid in Oss Bekijk details

  Op 5 mei 2022 vindt de landelijke viering van de bevrijding in Oss plaats. Op initiatief van de gemeente Oss worden er op en rondom deze dag allerlei activiteiten georganiseerd. Een greep van deze activiteiten, die in samenwerking met de Bibliotheek en het Stadsarchief Oss, vind je op deze themapagina.

  Bekijk details van Vrijheid in verbondenheid in Oss

 • Expositie 50 jaar Reddingsbrigade Oss Bekijk details

  In de publieksruimte van het Stadsarchief Oss is van 29 maart tot en met 18 juni 2022 een nieuwe tentoonstelling te zien: 50 jaar reddingsbrigade Oss. In deze kleinschalige tentoonstelling zijn foto’s en voorwerpen te zien die de activiteiten van de reddingsbrigade Oss van de afgelopen 50 jaar in beeld brengen.

  Bekijk details van Expositie 50 jaar Reddingsbrigade Oss

 • Meimeetmaand Bloeddruk in Oss Bekijk details

  Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen op donderdag* en vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur bij de Bibliotheek Oss gratis zelf hun bloeddruk komen meten onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting.

  Bekijk details van Meimeetmaand Bloeddruk in Oss

 • Ласкаво просимо до Нідерландів! Bekijk details

  Welkom in Nederland!

  Webpagina voor Oekrainers: Ласкаво просимо до Нідерландів! Welkom in Nederland. Щиро запрошуємо вас до нашоїбібліотеки. We zien je graag in de Bibliotheek.

  Bekijk details van Ласкаво просимо до Нідерландів!

 • Oekraïne Bekijk details

  Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze initiatieven.

  Bekijk details van Oekraïne

Paginanavigatie