Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Verdriet is het ding met veren

  Max Porter

  Twee broertjes en hun vader vinden, na de dood van hun moeder en echtgenoot, bij hun rouwverwerking steun bij de kraai Crow uit de gedichten van Ted Hughes.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verdriet is het ding met veren

 • Het nachtcircus

  Erin Morgenstern

  Eind 19e eeuw belandt een boerenzoon uit Massachusetts in de wondere wereld van een geheimzinnig circus, waarna zijn leven bepaald wordt door de magische prestaties van de tot een tovercompetitie veroordeelde sterattractie.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het nachtcircus

 • De ondraaglijke lichtheid van het bestaan

  Milan Kundera

  In de levens van vier mensen die via verschillende relaties verbonden zijn, blijken tegengestelde gevoelens en gedachten verwisselbaar, afhankelijk van ieders levensperspectief.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De ondraaglijke lichtheid van het bestaan

 • Een schitterend gebrek

  Arthur Japin

  Relaas van het leven van de eerste grote liefde van Giacomo Casanova (1725-1798), die als 17-jarige verliefd op haar werd toen zij een meisje van 14 was.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een schitterend gebrek

 • Laat los mijn hand

  Edward Docx

  Wanneer een man merkt dat de spierziekte ALS hem steeds meer verzwakt, begint hij met zijn drie zoons aan een autoreis die hen vanuit Engeland door Frankrijk zal voeren naar de Zwitserse kliniek die hem met zijn levenseinde zal helpen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Laat los mijn hand

 • De pest

  Albert Camus

  Het uitbreken van een pestepidemie in een Noord-Afrikaanse stad met als gevolg het totale isolement stelt de bewoners voor fundamentele vragen over goed en kwaad.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De pest


Boek van de maand

Louisa M. Alcott Onder moeders vleugels

roman

Het leven van de vier zusjes March tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) en de tijd daarna, waarin zij hun weg in de maatschappij zoeken.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken