Mp3 speler lenen

Muziek op maat: leen muziek op mp3-spelers

We weten allemaal dat muziek heel wat teweeg kan brengen bij mensen met dementie. Daarom kunnen mensen met geheugenproblemen bij de Bibliotheken van Meierijstad en Oss gratis mp3-spelers lenen met zelf gekozen nummers. Muziek kan namelijk een lichtpuntje brengen en kan bijdragen aan de kwaliteit van leven voor mensen met dementie. 

Gratis te leen

Om een mp3-speler met muziek te lenen, hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek. De mp3-speler kan dus gratis worden uitgeleend aan elke inwoner van de gemeente Meierijstad of Oss die op de een of andere manier te maken heeft met dementie of geheugenproblemen. Je kunt de mp3-speler 4 weken lenen, wat in overleg verlengd kan worden.

Hoe werkt het lenen van de mp3-spelers?

De luisteraar zoekt zelf of met behulp van een mantelzorger, een familielid of bijvoorbeeld met een vrijwilliger van ONS welzijn, in Muziekweb naar zijn of haar favoriete muziek en kiest maximaal twintig nummers. Ook leuk om er samen over in gesprek te gaan.

  • Stap 1: Download het aanvraagformulier.
  • Stap 2: Vul maximaal 20 favoriete liedjes in op het aanvraagformulier, die je op Muziekweb kunt vinden. 
  • Stap 3: Lever het aanvraagformulier in bij de balie of scan het in en mail het ons (zie contactgegevens onderaan).
  • Stap 4: Onze medewerkers zetten de liedjes op de mp3-speler en geven je een seintje wanneer de mp3-speler beschikbaar is.

Als je niet zo digitaal vaardig bent, kun je het aanvraagformulier ook ophalen en inleveren bij de balies van Oss en Meierijstad. 


Aan de slag!

Wil je een mp3-speler lenen of heb je nog vragen?

Voor een inwoner van gemeente Meierijstad:
Neem contact op met Jay Plaat van Bibliotheek Veghel:
via contactmeierijstad@nobb.nl of bel naar 0413-342705.


Voor een inwoner van gemeente Oss
Neem contact op met Gerard Schut van Bibliotheek Oss:
via contactoss@nobb.nl of bel naar 0412-622618.