Nieuwsoverzicht gemeente Meierijstad

Benieuwd wat er de afgelopen periode allemaal is gebeurd bij de bibliotheken van gemeente Meierijstad (Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp en de serviepunten in Boerdonk, Keldonk en Zijtaart? In het nieuwsoverzicht hieronder staat het voor je op een rijtje. 

In 2023...

Resultaat 1 - 10 (van 33)

 • Sinterklaas Bekijk details

  Op 18 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland. Samen met zijn Pieten komt hij dan aan in vestigingsstad Gorinchem.

 • Tweede Kamerverkiezing Bekijk details

  De Tweede Kamerverkiezing is op woensdag 22 november. Maar niet iedereen weet precies wat de Tweede Kamer doet, welke onderwerpen er spelen en hoe je kunt stemmen. Hier vind je interessante links, boeken en activiteiten over politiek in Nederland.

 • Heel Nederland Leest Bekijk details

  1 t/m 30 november

  November 2023: Heel Nederland Leest. Lees jij mee? Haal het gratis boek op! Dit jaar lezen we Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Het ligt voor je klaar bij de bieb!

 • Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis' Bekijk details

  4 t/m 15 oktober 2023

  Vier de Kinderboekenweek in de Bibliotheek! Dit jaar is het thema 'Bij mij Thuis'. Kom naar onze activiteiten en laat je inspireren door de mooiste boekentips.

 • Keti Koti Bekijk details

  Tijdens Keti Koti herdenken en vieren we het 150 jarig jubileum van de afschaffing van slavernij in Nederland.

 • Lettertypes Bekijk details

  De Bibliotheek staat midden in de samenleving en is er voor iedereen. Dat weten de meeste mensen wel. Maar weet jij ook wat er allemaal te doen is in de Bibliotheek, wat er leeft, speelt en achter de schermen gebeurt? Dat laten we zien in de televisieserie Lettertypes. In tien afleveringen krijg je een beeld van Bibliotheek Meierijstad, de mensen die er werken én de bezoekers.

 • De vakantietas Bekijk details

  Laat je verrassen met vakantietassen! Last van keuzestress of weinig tijd om jouw boeken voor de zomervakantie te kiezen? Leen de vakantietas, gevuld door de Bibliotheek met verrassende boeken uit de collectie. Gratis voor leden en voor niet-leden vragen wij een bijdrage.

 • Lezen in de zomer Bekijk details

  Zonnige boeken, titels uit je vakantieland. Hier vind je de mooiste zomerboeken. In de zon of in de schaduw... Vind een fijn plekje en lezen maar!

 • Boekenweek van Jongeren Bekijk details

  De Boekenweek van Jongeren inspireert jongeren met verhalen en boeken die écht bij ze passen, op plekken waar jongeren zelf te vinden zijn. Het motto is dan ook: dit wil jij lezen!

 • Tussen de Regels lezingen Bekijk details

  De Noord Oost Brabantse Bibliotheken organiseren in samenwerking met de lokale boekhandels ontmoetingen met bekende schrijvers. 'Tussen de regels.' Hier lees je welke schrijvers in het voorjaar van 2023 een lezing hebben gegeven in onze bibliotheken.

Paginanavigatie