The Glass Room Experience

Tentoonstelling The Glass Room #levenlangleren

In de maand november pakken de Noord Oost Brabantse Bibliotheken uit met The Glass Room Experience en de AI-Parade. Een deels statische, deels interactieve tentoonstelling die de bezoeker een inkijkje geeft in zijn of haar digitale leven. Door middel van activiteiten, lezingen en workshops brengen we kennis en bewustwording rondom digitaal burgerschap. #levenlangleren

Hoe privé is de digitale handel en wandel van de moderne mens? Hoe veilig ben je nu eigenlijk als je online gaat? Welke sporen laat je achter en waar? En hoe houd je de controle over je digitale privacy, veiligheid én gezondheid in een wereld die steeds verder digitaliseert? Essentiële vragen die ieder mens aangaan, die betrekking hebben op thema’s die schreeuwen om meer bewustwording.

De tentoonstellingen zijn van 1 t/m 30 november bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken te bezoeken.


Meer weten over de AI-Parade?

De AI-Parade is een initiatief van de werkgroep Cultuur en Media en de bouwsteen Mensgerichte AI van de Nederlandse AI Coalitie. De AI-Parade reist in 12 maanden langs 18 bibliotheken door het hele land, waar debatten, workshops en tentoonstellingen worden aangeboden.

Lees meer over de AI-Parade


Bezoek tijdens The Glass Room Experience een van de verschillende activiteiten voor jong en oud:

Workshop starten met cryptocurrencies

Lezing 'Virtual Reality en de metaverse

Hashes, blockchain, rugpull en wallets; wat is dat nou eigenlijk? De workshop 'Starten met Cryptocurrencies’ geeft jou de basis aan informatie die je nodig hebt voor je gaat starten met cryptocurrencies

Naar de workshop

Hebben robots in de toekomst regels nodig?

Hebben robots in de toekomst regels nodig?

Dr. Katleen Gabriels geeft een lezing over kunstmatige of artificiële intelligentie in de Bibliotheek Oss. Tijdens de lezing gaat zij in op de vraag of robots in de toekomst regels nodig hebben. 

Naar de lezing

De zin en onzin van een digitale detox

Lezing: De zin en onzin van een digitale detox door Hans Schnitzler

Hans Schnitzler verzorgt een spannende en zéér actuele lezing waarin vragen gesteld worden die ieder mens aangaan. Een spannende afsluiter van ‘The Glassroom’.

Naar de lezing

Ontdek nog meer leuke activiteiten

Digitale bewustwording

Bezoekers worden echt aan het denken gezet. Wat zijn de gevolgen van mijn online gedrag en wat kan ik doen om mijn privacy beter te beschermen?" De twee drijvende krachten achter de themamaand bij de Bibliotheken zijn Annemarie Baaijens en Sandra van Bruinisse samen kijken zij terug op een geslaagd project.

Lees het verhaal van Annemarie en Sandra


Boeken uit onze collectie over (online) privacy, internet en computerbeveiliging

Week van de mediawijsheid

Week van de mediawijheid

De Week van de Mediawijsheid heeft dit jaar als thema 'Like en Cancel', en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. 

Naar Week van de Mediawijsheid

Data Detox

Data Detox

Wil je meer controle over je digitale persoonlijkheid? De Data Detox  is een kuur waarmee je meer controle hebt over je digitale ik.

Naar Data Detox

Blijf jezelf ontwikkelen

Als je lid bent van de Bibliotheek kun je je blijven ontwikkelen. Je hebt toegang tot veel interessante online cursussen op Soofos en Goodhabitz. Doe bijvoorbeeld een cursus Google voor beginners, Artificial Intelligence of nepnieuws herkennen.

Bekijk het aanbod


Speciaal voor het onderwijs

Ben je docent en wil je ook graag in de klas aandacht besteden aan Artificial Intelligence en digitaal bewustzijn? Bij de Bibliotheek hebben we een divers aanbod wat bij dit thema aansluit.


Wil je meer weten over Data Detox en The Glass Room Experience?

  

Download of bekijk de speciaal naar het Nederlands vertaalde PDF bestanden.

Bekijk de PDF bestanden

Lees meer over Data Detoxproject en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Naar het laatste nieuws