Gastlenen

Terug

Als lid van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken kun je in veel gevallen ook ‘gastlenen’ bij alle andere openbare bibliotheken in Nederland. Dit kan bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, winkelt, studeert of op vakantie bent.

Hoe werkt gastlenen?

Gastlenen is snel en makkelijk aan te vragen. Neem de eerste keer dat je naar een gastbibliotheek gaat je bibliotheekpas en een geldig identiteitsbewijs mee. Van de gastbibliotheek krijg je een aparte bibliotheekpas waarmee je meteen kunt lenen. Bij volgende bezoeken is alleen de pas van de gastbibliotheek nodig.

Voor gastlenen mag je zoveel materialen lenen als van de gastbibliotheek mag. Dit aantal komt bovenop het aantal te lenen materialen uit de eigen bibliotheek. Het inleveren van de materialen mag bij de gastbibliotheek, maar ook bij je eigen bibliotheek. Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang je abonnement bij je eigen bibliotheek aan de voorwaarden voldoet.

Boek me!
Voor iedereen die geen lid is van een openbare bibliotheek, maar wel eenmalig bibliotheekmaterialen wil lenen, hebben we een extra service: Boek me! Na betaling van € 8,- mogen vijf boeken geleend worden. Als je daarna voor een jaarabonnement kiest, halen we de     € 8,- van het eerste abonnementsgeld af.