VoorleesExpress

Terug

De VoorleesExpress brengt leesplezier in huis


De VoorleesExpress is een leuk een laagdrempelig project waarbij het leesplezier van kinderen vergroot wordt en geeft ouders handvatten om taal, (voor)lezen en boeken een blijvende plek te geven in het gezin. Op die manier verrijkt de VoorleesExpress de taalomgeving van kinderen en bevordert ze de taalvaardigheid. Meer taalvaardigheid geeft kinderen betere kansen op school. Kinderen kunnen wennen aan boeken en verhalen, gaan boeken en lezen leuker vinden en gaan zelf meer lezen.

Vrijwilliger worden

vrijwilliger

De VoorleesExpress is altijd op zoek naar goede voorleesvrijwilligers.  

Gezin aanmelden of meer informatie nodig?

gezin aanmelden

Wil je meer informatie of wil je een gezin aanmelden? Neem dan contact op met Bibliotheek Meierijstad.

Malesevic, Draga Jenny Snoep jij zonder mij?

Vier kinderen uit drie verschillende, zeer diverse gezinnen vragen zich af wat hun ouders doen als zij er niet bij zijn. Houden ze zich netjes aan de regels?

Amant, Kathleen Milan wordt grote broer

Milans mama heeft een dikke buik. Milan stopt Beer onder zijn trui. Nu heeft hij ook een dikke buik! Dan gaat mama naar het ziekenhuis. Ze komt terug met Milans zusje: Manou. Nu is Milan grote broer!

Jim Field, Rachel Bright De walvis wilde meer

Walvis Wilbert verzamelt voortdurend spullen uit de zee, om het lege gevoel van binnen te vullen. Hij verlangt altijd naar meer maar weet niet waarvan. Door het dappere krabbetje Klaartje ontdekt hij dat geven en delen veel gelukkiger maakt dan nemen....

Tips Voorleesexpress