VoorleesExpress

Heeft je kind moeite met taal? Of vind je het zelf moeilijk om je kind met taal te helpen? De VoorleesExpress kan je hierbij helpen. Een vrijwilliger komt dan bij je thuis om samen te lezen. Superleuk, superleerzaam!

  • Voor kinderen van 2-8 jaar
  • Samen voorlezen, praten en taalspelletjes doen
  • Een half jaar lang, iedere week
  • Taal- en leesplezier
  • Gratis voor iedereen

De VoorleesExpress komt bij je thuis!
 

Zo haal je leesplezier in huis

Als je kind moeite heeft met taal, kan een vrijwilliger van de VoorleesExpress bij je thuis komen helpen, elke week een half jaar lang. Hij of zij komt dan om samen te lezen, te praten en spelletjes te doen. Daardoor krijgt je kind veel meer plezier in lezen en met taal bezig zijn.

Voor ouder en kind
De VoorleesExpress-vrijwilliger heeft alle aandacht voor je kind én jou. Dit maakt het erg leerzaam en leuk voor jullie allebei. Ook heeft de vrijwilliger praktische tips voor jou, zodat je het hierna zelf kunt.

Sneller leren
Als je kind beter wordt in taal, heeft hij of zij meer kansen op school. Wie beter is in taal, leert namelijk sneller. Laat je kind daarom wennen aan boeken en verhalen. Dan wordt lezen leuker en gaan ze het ook meer doen!

Gratis
De VoorleesExpress is gratis.

Waar?
Via onze Bibliotheken Veghel / Meierijstad, Maashorst of Bernheze kun je gebruik maken van de VoorleesExpress. Woon je in Uden dan kun je voor de VoorleesExpress contact opnemen met ONS Welzijn. Woon je in Oss of omgeving, dan kun je terecht voor het lokale initiatief LeesExpeditie van ONS Welzijn.  
 

Daarom de VoorleesExpress!

Samen voor gelijke kansen in het onderwijs, taalontwikkeling voor iedereen en het voorkomen van laaggeletterdheid. Hoe de VoorleesExpress daaraan bijdraagt zie je in de video. En je leest er meer over op de website van VoorleesExpress. Neem voor meer informatie contact op met een van onze Bibliotheken.
 

Naar voorleesexpress.nl

Vrijwilligers gezocht

We zijn altijd op zoek naar goede vrijwilligers voor de VoorleesExpress. Houd je van voorlezen en lijkt het je leuk om gezinnen te helpen? Meld je dan aan via onderstaande button, selecteer de plaats waar jij wilt helpen en vul het online aanmeldformulier in. 

Aanmelden als vrijwilliger VoorleesExpress

Meld je hier (gratis) aan

Al honderden gezinnen in de buurt doen mee. Wil je meer informatie of wil je een gezin aanmelden? Neem dan contact op met onze Bibliotheek in jouw regio.