Mediawijsheid 6-12jr

Mediawijs in de basisschoolleeftijd

We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. Maar de online wereld staat ook onder druk. Het is belangrijk dat we het online samen sociaal houden, zodat alle kinderen zich verbonden en veilig voelen. Dat het gebruik van internet ook daadwerkelijk veilig is. Op deze pagina geven we basisschoolkinderen en hun ouders tips over het gebruik van online media. 

Week van de mediawijsheid

week van de mediawijsheid

Van 5 t/m 12 november was de Week van de Mediawijsheid.

HoeZoMediawijs?

Hoezomediawijs

Ga op HoeZoMediawijs.nl aan de slag met mediawijze thema’s.

Speel de DataDetox Game

Speel de DataDetox Game!

Stap op je surfplank en leer alles over digitale privacy in de DataDetox Game! Ga slim om met cookies en vind de schat van hacker Ultra. 

Isdatechtzo?

Meer weten over nepnieuws

Nepnieuws, hoax, fabeltjes.. nepnieuws is  misleidende en onjuiste informatie. Herken jij een nepbericht? 

 

MediaMatties

Naar MediaMatties

Zijn jullie het thuis altijd met elkaar eens over gamen, sociale media en internet? Test het in MediaMatties, speciaal voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar en hun (groot)ouders.

Wat is phishing?

Jeroen en Sander hebben het over phishing. Wat is phishing en wat kun je eraan doen? Daarnaast kun je je eigen kennis over online privacy testen met een leuke quiz.

Alles over nepnieuws

In deze online editie van de Kleinste Privacyshow gaat het over nepnieuws. Wat is nepnieuws? En hoe herken je nepnieuws? Daarnaast hebben we natuurlijk weer een leuke quiz voor je!

Veilige wachtwoorden

Met alle accounts die je moet beheren zijn veilige wachtwoorden heel belangrijk. Maar hoe maak je een veilig wachtwoord? En wat is eigenlijk een wachtzin? Je leert het allemaal!

Boeken verwant aan mediawijsheid voor 6-12jr

E-books verwant aan mediawijsheid voor 6-12jr

Kinderen in de middelbare schoolleeftijd of het vervolgonderwijs? Bekijk dan ook eens de themapagina over mediawijsheid voor 12-18 jarigen.