Podcast De eeuw van mijn bieb


Podcast ‘De eeuw van mijn bieb’

Bibliotheek Oss bestond in 2021 honderd jaar. In De eeuw van mijn bieb praten bibliothecarissen Peter van der Wijst en Irma van der Meij over dit jubileum. Dat doen ze niet alleen, want in elke aflevering van deze vijfdelige serie schuiven drie deskundigen aan. Luister naar mooie en verrassende gesprekken over het verleden, het heden en de toekomst van de bibliotheek. Laat je inspireren door boekentips van de gasten en hoor wat bezoekers te melden hebben over de Osse bieb.

Geen enkele aflevering missen? Abonneer je dan op onze podcast.

Je kunt de afleveringen van De eeuw van mijn bieb beluisteren op Anchor, Spotify, Google Podcasts en Apple. 


Boekentips uit podcast #5

Boekentips uit podcast #4

 • John Steinbeck De druiven der gramschap

  Een arme pachtersfamilie in Oklahoma wordt zoals vele lotgenoten in de jaren dertig werkloos. In de hoop in Californië, het land van zon en wijn, werk en geluk te vinden trekken zij met een oude vrachtauto weg.

  Gedrukt boek

 • Karl Marlantes De rivier

  Twee Finse broers en hun zus vluchten rond 1900 naar de Verenigde Staten en bouwen daar een nieuw leven op tussen houthakkers en vissers in een land in ontwikkeling.

  Gedrukt boek

 • Van emoji's tot sexting

  Hoe lang mag mijn kind dagelijks naar een scherm kijken en wanneer mag mijn kind op sociale media? Allerlei vragen over mediagebruik, sexting, cyberpesten en digitale veiligheid worden beantwoord. Met enkele kleurenillustraties. Voor opvoeders van kinderen van ca. 0 t/m 18 jaar.

  Gedrukt boek

 • Ursula Poznanski Erebos

  Nick (ca. 16) krijgt de geheime game 'Erebos' in handen. Als je de opdrachten van de game niet uitvoert, word je uit het spel gegooid. Met alle gevolgen van dien in de werkelijke wereld... Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Hector Malot Alleen op de wereld

  Aan Rémi’s fijne leven komt een eind als hij ontdekt dat hij te vondeling is gelegd. Hij wordt verkocht aan een oude muzikant die met zijn dieren door Frankrijk trekt. Zal Rémi zijn familie ooit terugvinden? Vanaf ca. 10 jaar.

  E-book

Boekentips uit podcast #3

Boekentips uit podcast #2

Boekentips uit podcast #1

 • Stefan Brijs Maan en zon

  Drie generaties Curaçaoërs hebben ieder hun eigen manier om met de problematiek van hun tijd om te gaan.

  Gedrukt boek

 • Roman Krznaric De goede voorouder

  Onder alle grote problemen waar de wereld mee worstelt, ligt één kraakheldere oorzaak: we denken alleen aan de korte termijn. In dit urgente en praktische filosofieboek breekt bestsellerauteur Roman Krznaric het debat hierover open. Hij beschrijft de geschiedenis van dit kortetermijndenken en schetst hoe we verder kunnen kijken dan onze eigen generatie...

  Luisterboek (digitaal)