Ik ben Naïm

Terug

Ik ben!

 

Van juni 2023 tot en met juni 2024 loopt in Bibliotheek Oss het project Ik ben!. Een project over discriminatie en uitsluiting. Zes mensen uit de omgeving Oss met bijzondere én persoonlijke verhalen vullen een speciale kast met door hen gekozen boeken, films en tijdschriften. Onderwerpen die aan bod komen zijn afkomst, godsdienst, LHBTIQ+, lichamelijke beperking, geslacht en seksuele geaardheid.

Alle gastcollectioneurs hebben discriminatie en uitsluiting meegemaakt. Door een kast te vullen met verhalen over hun leven, willen ze mensen inspireren hun blik te verruimen. Want je kunt niet alle levens leven, maar je kunt wel over alle levens lezen. Dit project wordt mogelijk gemaakt door RADAR: vóór gelijke behandeling, tegen discriminatie. 


Ik ben Naïm

Naïm uit Nistelrode heeft een collectie samengesteld rondom het thema LHBTIQ+. Een heel persoonlijke collectie, want vijf jaar geleden startte Naïm zijn transitie van vrouw naar man. In dat proces, maar ook al in de jaren daarvoor, liep hij soms tegen onbegrip of ronduit discriminatie aan.

Gelukkig is dat in de afgelopen jaren veranderd, nu er ook in de maatschappij meer aandacht is voor dit onderwerp. Naïm had als kind graag meer boeken gelezen waarin hij zichzelf terugzag. Daarom bevat zijn collectie ook veel kinder- en jeugdboeken. Veel leesplezier!

Bekijk en reserveer hieronder Naïms boekentips!

Opening Ik ben!

Wethouder Thijs van Kessel van de gemeente Oss opende op vrijdag 9 juni samen met gastcollectioneur Naïm Verstegen het project Ik ben!

 

Podcast gascollectioneurs

In deze podcast gaan we dieper in op de persoonlijke verhalen van de gastcollectioneurs én op de verhalen die in de kast staan.

Naar podcast