Ik ben Kees

Terug

Ik ben!

 

Van juni 2023 tot en met juni 2024 loopt in Bibliotheek Oss het project Ik ben!. Een project over discriminatie en uitsluiting. Zes mensen uit de omgeving Oss met bijzondere én persoonlijke verhalen vullen een speciale kast met door hen gekozen boeken, films en tijdschriften. Onderwerpen die aan bod komen zijn afkomst, godsdienst, LHBTIQ+, lichamelijke beperking, geslacht en seksuele geaardheid.

Alle gastcollectioneurs hebben discriminatie en uitsluiting meegemaakt. Door een kast te vullen met verhalen over hun leven, willen ze mensen inspireren hun blik te verruimen. Want je kunt niet alle levens leven, maar je kunt wel over alle levens lezen. Dit project wordt mogelijk gemaakt door RADAR: vóór gelijke behandeling, tegen discriminatie. 


Ik ben Kees

Kees is jong én gelovig en heeft daar zijn werk van gemaakt. Hij werkt als pastoraal en diaconaal coördinator bij de Titus Brandsmaparochie in Oss.

Maar hoe is het om in deze tijd te geloven en dit uit te dragen? Vooral in de Nederlandse samenleving die steeds minder gelovig is. Kees heeft een mooie collectie met boeken, films en muziek samengesteld over dit interessante thema.

 

Bekijk en reserveer hieronder Kees zijn boekentips!

Podcast Gastcollectioneurs

In deze podcast gaan we dieper in op de persoonlijke verhalen van de gastcollectioneurs én op de verhalen die in de kast staan.

 


 

Naar podcast