Daniëlle en Henk

Terug

Ik ben!

 

Van juni 2023 tot en met juni 2024 loopt in Bibliotheek Oss het project Ik ben!. Een project over discriminatie en uitsluiting. Zes mensen uit de omgeving Oss met bijzondere én persoonlijke verhalen vullen een speciale kast met door hen gekozen boeken, films en tijdschriften. Onderwerpen die aan bod komen zijn afkomst, godsdienst, LHBTIQ+, lichamelijke beperking, geslacht en seksuele geaardheid.

Alle gastcollectioneurs hebben discriminatie en uitsluiting meegemaakt. Door een kast te vullen met verhalen over hun leven, willen ze mensen inspireren hun blik te verruimen. Want je kunt niet alle levens leven, maar je kunt wel over alle levens lezen. Dit project wordt mogelijk gemaakt door RADAR: vóór gelijke behandeling, tegen discriminatie. 


Wij zijn Daniëlle en Henk

Daniëlle en Henk zijn allebei bekend met de Voedselbank Oss en Omgeving. Daniëlle maakt er gebruik van en Henk is er bestuurslid pr en communicatie. Bij de Osse voedselbank zetten meer dan zestig vrijwilligers zich wekelijks met hart en ziel in. Met maar één doel: mensen die het financieel even lastig hebben van een gezond voedselpakket voorzien.

Met hun collectie hopen Daniëlle en Henk vooroordelen weg te nemen. Want veel mensen schamen zich voor hun armoede en vragen daarom niet om hulp. Terwijl armoede iedereen kan overkomen.

Bekijk en reserveer hieronder de boekentips van Henk en Daniëlle!

Podcast Gastcollectioneurs

In deze podcast gaan we dieper in op de persoonlijke verhalen van de gastcollectioneurs én op de verhalen die in de kast staan.

 

 

Luister de Podcast