Ik ben Azucena

Terug

Ik ben!

 

Van juni 2023 tot en met juni 2024 loopt in Bibliotheek Oss het project Ik ben!. Een project over discriminatie en uitsluiting. Zes mensen uit de omgeving Oss met bijzondere én persoonlijke verhalen vullen een speciale kast met door hen gekozen boeken, films en tijdschriften. Onderwerpen die aan bod komen zijn afkomst, godsdienst, LHBTIQ+, lichamelijke beperking, geslacht en seksuele geaardheid.

Alle gastcollectioneurs hebben discriminatie en uitsluiting meegemaakt. Door een kast te vullen met verhalen over hun leven, willen ze mensen inspireren hun blik te verruimen. Want je kunt niet alle levens leven, maar je kunt wel over alle levens lezen. Dit project wordt mogelijk gemaakt door RADAR: vóór gelijke behandeling, tegen discriminatie. 


Ik ben Azucena

Azucena is arts vrouwengezondheid en specialist in leefstijlgeneeskunde. Ook is zij oprichter van vrouwenpraktijk New Women's Health. Zij pleit voor meer aandacht voor vrouwengezondheid. Want helaas worden (chronische) klachten waar vrouwen mee worstelen nog te vaak afgedaan als: ‘Dat hoort erbij'.

Een stille gezondheidsepidemie waar vanuit de medische wereld meer aandacht voor moet komen. Ook zij heeft dit als vrouw in verschillende levensfasen ervaren. Een interessant thema waarbij ‘gelijke’ behandeling van man en vrouw juist tot discriminatie kan leiden.

Bekijk en reserveer hieronder Azucena boekentips!

Podcast Gastcollectioneurs

In deze podcast gaan we dieper in op de persoonlijke verhalen van de gastcollectioneurs én op de verhalen die in de kast staan.

 

 

Luister de Podcast