Reglement leeskringen NOBB

De Noord Oost Brabantse Bibliotheken ondersteunen leeskringen door middel van de levering van boeken en achtergrondinformatie.

Reserveren

Je kunt tevoren titels reserveren (maximaal 10 exemplaren) waarvan de Bibliotheek garandeert dat ze tijdig voor je klaarstaan.

Per seizoen kun je maximaal 10 titels lenen. Deze kun je kiezen uit deze lijst van de Bibliotheek. Je kunt ook 3 suggesties voor nieuwe titels aandragen. Uiterlijk 1 juni ontvang je bericht welke titels voor jouw leeskring gereserveerd zijn.

Levering 

Je kunt de boeken vanaf de 1e van de maand in jouw bibliotheek afhalen en tegelijkertijd de vorige set weer inleveren, tussen onderstaande data (afhankelijk van zon- en feestdagen, en de openingstijden van je bibliotheek).

  • afhalen vanaf  1 september -  inleveren uiterlijk 8 november
  • afhalen vanaf  1 november - inleveren uiterlijk 8 januari
  • afhalen vanaf  1 januari - inleveren uiterlijk 8 maart
  • afhalen vanaf  1 maart - inleveren uiterlijk 8 mei
  • afhalen vanaf  1 mei - inleveren uiterlijk 8 juli

In het kader van de actie “Nederland leest” ontvang je ieder jaar het actie-boek.

Facturering

  • Voor de boeken die je leent voor de leeskring(en) betaal je per exemplaar €4,00 (inclusief BTW en administratiekosten)
  • Prijzen zijn per leenperiode (zie bovenstaand schema).
  • In maart ontvang je een factuur voor het gehele seizoen.

Retourneren

De retourdatum die staat vermeld in bovenstaand schema is de uiterlijke datum waarop de volledige collectie bij de bibliotheek binnen moet zijn.    

Te laat inleveren / beschadiging of verlies

Mochten de boeken toch te laat of als incomplete set ingeleverd worden, dan zijn wij helaas genoodzaakt de vervangingsprijs per exemplaar in rekening te brengen. Ook bij beschadiging of verlies wordt de vervangingsprijs per exemplaar berekend.

Verlengen

Verlengen van de leentermijn is in principe niet mogelijk.   

Annuleren

Wanneer je een toegewezen collectie annuleert binnen twee maanden voor de afleveringsdatum, dan zijn wij genoodzaakt de volledige huurprijs te factureren.

Noord Oost Brabantse Bibliotheken, september 2023