Reglement leeskringen NOBB

De Noord Oost Brabantse Bibliotheken ondersteunen leeskringen door middel van de levering van boeken en achtergrondinformatie.

Reserveren

U kunt tevoren titels reserveren (maximaal 10 exemplaren) waarvan de bibliotheek garandeert dat ze tijdig voor u klaarstaan.

Per seizoen kunt u maximaal 10 titels lenen. Deze kunt u kiezen uit deze lijst van de bibliotheek. U kunt ook 3 suggesties voor nieuwe titels aandragen.Uiterlijk 1 juni ontvangt u bericht welke titels voor uw leeskring gereserveerd zijn.

Levering 

U kunt de boeken vanaf de 1e van de maand in uw bibliotheek afhalen en tegelijkertijd de vorige set weer inleveren, tussen onderstaande data (afhankelijk van zon- en feestdagen, en de openingstijden van je bibliotheek).

  • afhalen vanaf  1 september -  inleveren uiterlijk 8 november
  • afhalen vanaf  1 november - inleveren uiterlijk 8 januari
  • afhalen vanaf  1 januari - inleveren uiterlijk 8 maart
  • afhalen vanaf  1 maart - inleveren uiterlijk 8 mei
  • afhalen vanaf  1 mei - inleveren uiterlijk 8 juli

In het kader van de actie “Nederland leest” ontvangt u als leeskring ieder jaar voor al uw deelnemers ook het actie-boek.

Facturering

  • Voor de boeken die u leent voor je leeskring(en) betaalt u per exemplaar € 3,60 (inclusief BTW en administratiekosten)
  • Prijzen zijn per leenperiode (zie bovenstaand schema).
  • In maart ontvangt u een factuur voor het gehele seizoen.

Retourneren

De retourdatum die staat vermeld in bovenstaand schema is de uiterlijke datum waarop de volledige collectie bij de bibliotheek binnen moet zijn.    

Te laat inleveren / beschadiging of verlies

Mochten de boeken toch te laat of als incomplete set ingeleverd worden, dan zijn wij helaas genoodzaakt de vervangingsprijs per exemplaar in rekening te brengen. Ook bij beschadiging of verlies wordt de vervangingsprijs per exemplaar berekend.

Verlengen

Verlengen van de leentermijn is in principe niet mogelijk.   

Annuleren

Wanneer u een toegewezen collectie annuleert binnen twee maanden voor de afleveringsdatum, dan zijn wij genoodzaakt de volledige huurprijs te factureren.

Noord Oost Brabantse Bibliotheken, 2021