Leeskringen

Lezen doe je alleen maar het is vaak erg interessant om met anderen over boeken te praten. Dat kan in een leeskring. Je hebt twee mogelijkheden: Je kunt je aansluiten bij een bestaande leesclub. Je kunt zelf het initiatief nemen om een leesclub op te richten. In beide gevallen kan de Bibliotheek iets voor je betekenen!

Meer weten? Hier vind je tips over het beginnen van een leesclub.

Wat doet de Bibliotheek voor leeskringen?

  • Als je meer exemplaren van één titel op hetzelfde moment nodig hebt, kun je gebruik maken van de leeskringcollectie van de Bibliotheek.  Je kunt als leeskring ook gebruik maken van het ruime aanbod aan e-books. Per persoon kunt je het gewenste boek downloaden op e-reader of tablet. Hiervoor moet je lid zijn van de Bibliotheek.
  • Je kunt vooraf titels uit deze collectie reserveren zodat deze op tijd klaar staan. 
  • Wij zorgen voor een leeswijzer bij het gekozen boek. Lees meer hierover in het Leeskringreglement.

Samen makkelijke boeken lezen

De Bibliotheek beschikt over de zogeheten VE-kratjes. In een kratje zitten meerdere exemplaren van één titel uit de serie Leeslicht. In het kratje zit vaak ook een formulier met vragen. Makkelijk om in een groep gezamenlijk eenzelfde boek te lezen en hierover samen in gesprek te gaan. Leeslicht is een veelzijdige, makkelijk te lezen boekenserie voor volwassenen, met voor ieder wat wils. Leeslicht bestaat uit bekende boeken van beroemde schrijvers, bewerkt tot makkelijk te lezen verhalen.

Waar vind ik meer informatie over boeken en schrijvers?

De Bibliotheek is daarvoor het beste adres. In al onze bibliotheken kun je gratis zoeken in databanken zoals LiteRom en de Uittrekselbank. Natuurlijk heeft de Bibliotheek ook informatie in boeken en tijdschriften over schrijvers en hun werk. Heb je een vraag? Stel die aan onze medewerkers.

  • In de UittrekselBank staan 4000 samenvattingen met vragen voor leeskringen en 450 portretten van auteurs. Deze is voor bibliotheekleden ook thuis in te kijken.
  • In LiteRom staan recensies van boeken en artikelen over schrijvers die zijn geschreven in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Wat zijn de kosten en waar kan ik mezelf aanmelden?

Wil je gebruik maken van deze service en heb je het reglement gelezen, klik dan hier voor het online reserveringsformulier.
De kosten voor de leesclub zijn €4,00 per boek (inclusief BTW).

Nog vragen?

Heb je vragen over het starten of aansluiten bij een leeskring? Stuur dan een mail naar:

 

Interessante websites voor leeskringen

Boekenpost

Literair Nederland

Libris boeken

Lezentv

Bestseller 60

Terug