Nationale voorleesdagen

Van woensdag 26 januari t/m zaterdag 5 februari 2022

Voorlezen is heerlijk om te doen, zo gezellig én heel belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind. Tijdens de Nationale Voorleesdagen inspireren we je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken. Het prentenboek van het jaar is "Maar eerst ving ik een monster" van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. 


Bibliotheekactiviteiten Nationale Voorleesdagen

Peuter-/kleuterquiz

In een aantal Bibliotheken kun je samen met je peuter en/of kleuter een leuke quiz oplossen met de posters van de prentenboeken-top10. 

Voorleeslivestream

Op woensdag 26 januari is er om 16.00 uur een livestream speciaal voor de jongste jeugd waarin collega Eefje met Monstertje voorleest en zingt. 

Verteltas

Met de Vertel- en doe tas wordt voorlezen nog leuker! De Verteltas is er in het Nederlands en voor anderstalige ouders in het Pools, Turks en Arabisch.

📚 Prentenboeken Top 10

Makkelijk reserveren!

Wist je dat je de boeken in bovenstaande etalage heel makkelijk kunt reserveren door verder te klikken op het boek? Je komt dan direct in onze catalogus.

Meer boeken in thema Monsters


Prentenboek van het jaar 2022

Kees de Boer, Tjibbe Veldkamp Maar eerst ving ik een monster

Een jongetje (jij-persoon) moet gaan slapen maar verzint steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee met...

Bekijk dit boek


📚 Meer boeken van Tjibbe Veldkamp


Dit jaar geen Nationaal Voorleesontbijt...

Dit jaar is er in verband met corona geen Nationaal Voorleesontbijt of Pyjamaparty als opening van de Nationale Voorleesdagen.

Maar niet getreurd! We hebben dus superleuke andere activiteiten, zoals de peuter/kleuterquiz in de Bibliotheek, de voorleeslivestream en een speciale Verteltas.

En kijk ook eens het filmpje hiernaast terug, van het bezoek van Prinses Laurentien aan Zin in Zappelin! in 2021. 

 

Zin in Zappelin!

📱 Leuke e-books om uit voor te lezen


Digitale Voorleestas

Ken je de digitale voorleestas al? Je vindt hierin een link naar een filmpje waarin een prentenboek wordt voorgelezen waarna je samen met je peuter of kleuter zing-, spel- en praatopdrachtjes kunt doen. Zo maak je van voorlezen een feestje

Met deze vijf tips maak je van voorlezen een feestje voor je kind én voor jezelf.

Meertalig voorlezen

Coco in drie talen

Lees je voor in het Nederlands of je moedertaal? Voorleestips voor meertalige gezinnen.

Voorgelezen in 26 talen!

Het prentenboek van het jaar "Maar eerst ving ik een monster" kan worden voorgelezen in 26 verschillende talen. Kijk snel of jouw taal er ook bij staat!

Kijk snel op Prentenboeken in alle talen


📱 E-books in verschillende talen