Laat je inspireren

Sacha Bronwasser: Niets is gelogen

Een fait-divers wordt door zes waarnemers anders en verschillend ervaren en onthouden, doch alles is waarheid, niets is gelogen. Sacha Bronwasser debuteerde als romanschrijver in 2019 met dit veelgeprezen boek.

Bekijk het boek

Sacha Bronwasser Luister

Een Nederlandse vrouw die in 1989 op 20-jarige leeftijd naar Parijs vertrok om daar als au pair te werken, probeert na de gewelddadige aanslagen in Parijs in november 2015 haar eigen geschiedenis te reconstrueren.

Sacha Bronwasser Zo werken wij

Hoe komen kunstwerken tot stand? Wat speelde zich af in het hoofd van de kunstenaar? Welk proces voltrok zich in zijn atelier? Kunsthistoricus Bronwasser wilde helderheid brengen in de beroepspraktijk van kunstenaars en volgde daarom langere tijd tien...

Jan Brokken

Lale Gül

Lale Gül Ik ben vrij

Persoonlijke terugblik van de Turks-Nederlandse schrijver (1997) over haar nieuwe leven na het verlaten van haar streng religieuze gemeenschap, waarin ze reflecteert op haar vrijheid en succes, en op de prijs die ze daarvoor heeft betaald.

Lale Gül Ik ga leven

Een jonge vrouw beschrijft op openhartige wijze wat het betekent voor een meisje uit een streng-islamitisch milieu om op te groeien in Nederland.