Boekenweek van Jongeren

 

De Boekenweek van Jongeren, die dit jaar plaatsvindt van 15 tot en met 24 september, inspireert je met verhalen en boeken die écht bij je passen. Het motto is: Dit wil jij lezen!


Beste boek voor jongeren 2023

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Aan de vooravond van de Boekenweek van Jongeren maakt een jury van jongeren twee winnaars bekend: één in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en één in de categorie Vertaald.

 

Genomineerde Boeken 2023

Geschenkboek 3-PAK

3 gratis verhalen met 3-PAK

Philip Huff, Rima Orie en het duo Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen hebben zich verenigd om samen een verhaal te schrijven voor 3PAK, het jaarlijkse cadeau van de Boekenweek van Jongeren. Met de bijdrage van DAMN, HONEY zal er voor het eerst non-fictie in 3PAK staan.

Je haalt 3PAK tijdens de Boekenweek van Jongeren, van 15 t/m 24 september gratis op school, in de boekhandel en Bibliotheken Oss, Veghel en Uden. Zolang de voorraad strekt.

 

 


 

Wie zijn de auteurs

Philip Huff

Is schrijver, dichter en regisseur. In 2009 debuteerde hij met Dagen van gras, drie jaar later gevolgd door het verfilmde Niemand in de stad. In zijn meest recente, bejubelde roman Wat je van bloed weet schrijft hij over het trauma van mishandeling.

Foto ©Daniel Cohen

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Zijn het feministische duo dat bekend werd met hun pamflet en gelijknamige podcast Damn, honey. Inmiddels hebben zij zes boeken geschreven, waaronder Shit waar je als vrouw mee moet dealen.


Foto ©Tatjana Almuli

Rima Orie

Schrijft als Young Adult-auteur graag fantasyverhalen over magische werelden, zoals De Zwendelprins en In het vervloekte hart. Haar verhaal in 3PAK speelt zich af in de wereld van de populaire game Assassin’s Creed: Mirage.


Foto ©Ester Gebuis

Meer lezen van deze auteurs

Wil je graag meer lezen van Philip Huff, Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen of Rima Orie? Wij hebben hieronder de titels voor je op een rij gezet.

Rima Orie De Zwendelprins

Simran (17) werkt als keukenhulp in het paleis van de maharadja van Suryan als ze wordt ontvoerd door een mysterieuze prins uit het noordelijke Fengart. Al snel blijkt dat Simran niet zomaar kan terugkeren naar haar oude leven. Wat volgt is een groot...

Bekijk het boek