Kinderboekenweek ‘En Toen’ in de Bibliotheek

Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar met het thema geschiedenis! Twaalf dagen lang staat in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken alles in het teken van 'En Toen'.


We gaan, tijdens de kinderboekenweek, terug in de tijd. Want:

  • Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt.
  • Alle geschiedenis vind je in boeken. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de oudheid.
  • Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Ontdek werelden uit het verleden door het lezen van boeken!


Speurtocht door jouw omgeving!

Maak een reis door de tijd in je eigen stad of dorp. Haal je gratis routeboekje met plattegrond op bij jouw bibliotheek of download ze hier en bezoek 8 historische plekken, dicht bij jou in de buurt.

Op iedere plek kun je een QR-code scannen waardoor je een filmpje ziet uit een historisch boek, maak dan de opdracht die in het boekje staat.

Ben je op alle plekken geweest? Ga dan naar de Bibliotheek, doe de laatste opdracht en maak kans op een mooie prijs. 

Tot 18 jaar ben je gratis lid

20 Web Jeugd KBW algemeenLid worden
De kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om je kind lid te maken van de Bibliotheek. Kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek. En wist je dat er behalve leesboeken voor kinderen en jongeren ook een groot aanbod aan e-books te leen is? Word lid

Waarom een kinderboekenweek?
Doel van de kinderboekenweek is zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor lezen.

Gratis!
De toegang voor de activiteiten in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken is gratis. Voor meer informatie kun je terecht bij de informatiebalie in jouw Bibliotheek.