NOBB

?

Gastlenen (2)

Gastlenen

Met uw bibliotheekpas van de bibliotheken in de gemeenten Bernheze, Landerd, Oss, Uden en Veghel kunt u als gast materialen lenen bij andere bibliotheken in de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Limburg. Steeds meer bibliotheken sluiten zich aan bij het project ‘Gastlenen’.

Grenzeloos leengemak
Stel u bent op vakantie op de Veluwe. U kunt dan bij een van de aangesloten bibliotheken met uw eigen bibliotheekpas boeken lenen. Handig om te weten: voor een gastlener gelden natuurlijk de regels en leenvoorwaarden van de bibliotheek waar wordt geleend.
U kunt het geleende weer inleveren in de bibliotheek waar u te gast was. Maar u kunt dit ook in uw thuisbibliotheek inleveren. Dan zorgt uw eigen bibliotheek voor het transport terug naar de Veluwe.

Te gast in Brabant
Brabant is altijd vol met toeristen in de zomer. Zij zijn van harte welkom in onze Noord Oost Brabantse Bibliotheken. En wanneer ze hun eigen bibliotheekpasje bij zich hebben, kunnen ze zelfs boeken, tijdschriften en ander materialen lenen. Om daarna weer in te leveren bij de thuisbibliotheek.

Website
Op www.gastlenen.nl leest u welke bibliotheken al zijn aangesloten bij gastlenen.
Word gastlener en leen eens bij een andere bibliotheek. Gemakkelijker kunnen we het niet maken!

BOEK ME!
Voor degenen die geen lid zijn van een openbare bibliotheek, maar wel een enkele keer bibliotheekmaterialen willen lenen, hebben we in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken een extra service: Boek me!

Na betaling van een eenmalig klein tarief mogen er 5 boeken geleend worden. Vraag naar de mogelijkheden in de Bibliotheek!