Meierijstad

?

Spreekuur Nationale ombudsman

Spreekuur Nationale ombudsman

Van september 06, 2017 15:00 tot september 06, 2017 16:30 Bewaar de kalender

Bibliotheek Veghel Markt 1, 5461 JJ Veghel, Nederland

Categorieën: Activiteiten, Taalhuis Veghel

Op 6 september komt de Nationale ombudsman met zijn team naar Veghel. Zij gaan graag met u in gesprek. Hoe ervaart u de dienstverlening van uw gemeente, Belastingdienst, politie, het UWV of een andere overheidsinstantie? Waar loopt u tegenaan, is er iets misgegaan? Bijvoorbeeld op het gebied van toeslagen, uitkering of schuldhulpverlening. Zij horen graag wat er bij u speelt. Kom vooral langs!

Maak kennis met de ombudsman
Met een team medewerkers gaat Reinier van Zutphen met een gele Amerikaanse schoolbus naar de provincie Brabant om kennis te maken met burgers en bestuurders. Iedereen is van harte welkom voor informatie over de Nationale ombudsman, om een vraag te stellen of een klacht over de overheid voor te leggen. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met de ombudsman zelf.

Week van Alfabetisering
Tijdens zijn bezoek aan Brabant heeft de Nationale ombudsman speciale aandacht voor laaggeletterdheid. 4 t/m 10 september is de Week van de Alfabetisering en het onderwerp speelt in de dagelijkse praktijk van de ombudsman een grote rol. Zo zien wij dat de overheid bij de ontwikkeling van beleid te vaak uitgaat van zelfredzaamheid van mensen, terwijl niet iedereen daarin mee kan. Denk bijvoorbeeld aan de twee miljoen laaggeletterden die niet mee kunnen met de digitalisering van de overheid. Zij ervaren drempels en worden uitgesloten van overheidsvoorzieningen. De ombudsman blijft er bij de overheid op aandringen geen mensen buiten de boot te laten vallen.

Spreekuur Nationale ombudsman
Woensdag 6 september
Bibliotheek Veghel
15.00-16.30 uur

2017-09-06 15:00:00
2017-09-06 16:30:00