NOBB

?

De Verhalencoach

We leven in een tijd van informatieovervloed. Er verschijnen enorm veel nieuwe boeken en films. De kasten van bibliotheken en boekwinkels puilen uit. Selecteren uit dat enorme aanbod blijft lastig. Want wat past bij uw voorkeuren, en wat vooral niet? Daarbij kan de Verhalencoach haar kennis en vakmanschap inzetten. En ze verrast u, met een boek of film waar u anders misschien niet bij stil zou staan.

Verhalencoach
De Verhalencoach is een speciaal opgeleide bibliotheekmedewerker, die klanten persoonlijk inspireert en adviseert. Een gesprek met de Verhalencoach vindt plaats in de bibliotheek en duurt ongeveer drie kwartier. Aan bod komen onder meer uw lees-, luister- en kijkgeschiedenis. Welk boek vond u mooi? Welke schrijver spreekt u aan? Welke film is u altijd bijgebleven? Op basis van de antwoorden gaat de Verhalencoach, samen met haar collega’s, op zoek naar een passend en inspirerend advies.

Uw Verhalencoaches in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken zijn:

  • Bernheze: Désirée de Rooij
  • Landerd: Angelique Janssen
  • Oss: Antoinette Persons, Rianne Vermeulen, Marina Polderman en Mariëlle Derks
  • Uden: Yvonne de Groot en Inge Goossens
  • Meierijstad: Natasja de Groot

Bekijk hier de adviezen van de Verhalencoach rondom een thema.

Advies
Korte tijd na het gesprek ontvangt de klant een advies over boeken, films en soms ook muziek die passen bij zijn of haar persoonlijkheid, levensfase en interesses. Dat zijn geen voorspelbare lijstjes, die u ook op internet kunt vinden.
Het gaat echt om verrassende, persoonlijke adviezen. De Verhalencoach is er voor iedereen. Man of vrouw, jong of oud. Ook mensen die bekend zijn met een bepaald genre en weleens wat anders willen lezen, kunnen nieuwe inspiratie vinden door een gesprek met de Verhalencoach. Het gesprek duurt ca. 45 minuten en is gratis voor bibliotheekleden.

Aanmelden
Gebruik het aanmeldformulier dat hieronder staat of ga naar het online aanmeldformulier
Neem contact op met jouw bibliotheek voor meer informatie.

Gesprek?
Een gesprek met de Verhalencoach is mogelijk in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

Meer informatie
Klik hier voor een artikel (Bibliotheekblad 6/2013)