Uden

?

Jonge Jury 2013

Weet jij al welke boeken jij gaat lezen voor de Jonge Jury 2013? Iedereen van 12 t/m 15 jaar mag stemmen op alle jeugdboeken die voor het eerst zijn verschenen in 2011. Je kunt maximaal op vijf boeken stemmen. Door te stemmen ben je automatisch lid van de Jonge Jury.

Kijk voor alle informatie op www.jongejury.nl.
De boeken vind je in de Bibliotheek.

Mel Wallis de Vries wint Prijs van de Jonge Jury

Mel Wallis de VriesMel Wallis de VriesIn een afgeladen Circustheater won woensdag 11 april Mel Wallis de Vries de Prijs van de Jonge Jury 2012 met haar boek Vals.

Er waren ruim 7.000 stemmen uitgebracht. Mel Wallis de Ze wordt wel ‘de Nicci French van de jeugdliteratuur’genoemd.

Leestips voorjaar 2012

Lezen doe je natuurlijk heel veel: via msn, op de televisie, sms-berichten op je mobiel.
Maarrrr… kun je je nog herinneren dat er hele leuke, spannende, supermooie boeken zijn die je gewoon kunt lezen? Je weet wel: zo’n spannend verhaal of juist lekker romantisch. Gewoon in een stoel of op de bank, in je bed of stiekem in de klas als je eigenlijk moet opletten. Je kunt deze boeken vinden in de bibliotheek.

Klik hier voor de leukste leestips 4 YOU!

Beste Young Adult thriller van 2011

Jonge Jury 2013Jonge Jury 2013Vals van Mel Wallis de Vries werd uitgeroepen tot winnaar van de eerste editie van de Crimezone YA-thriller van het Jaar-verkiezing. Spotgaai van Suzanne Collins werd overtuigend verkozen in de categorie Buitenland. Winnaar in de categorie Nederlandstalig werd Mel Wallis de Vries. Haar thriller Vals kreeg 36.3% van de stemmen. Vals is het zesde boek van haar en gaat over vier vriendinnen die tijdens een vakantie in de Ardennen ingesneeuwd raken. In de categorie Buitenland gingen de meeste stemmen naar Spotgaai, het derde deel in de populaire Hongerspelen-reeks. Dit boek van Suzanne Collins kreeg 44% van de stemmen. Het was de eerste keer dat deze verkiezing werd georganiseerd. Er zijn ruim vierduizend stemmen geteld. Meer informatie over deze verkiezing, over spannende Young Adult-boeken voor de leeftijd 14-18 jaar vind je op http://www.crimezone.nl.

NIEUW: jongerenliteratuurplein

Welkom op het Jongerenliteratuurplein. Je vindt hier volop informatie over boeken en schrijvers voor jongeren vanaf 15 jaar. En niet te vergeten boekennieuwtjes, wekelijks een leestip en maandelijks een schrijversinterview en een gedicht.

Jongeren en lezen, een onmogelijke combinatie? Niet als jongeren het juiste boek in handen krijgen. En als ze ontdekken dat boeken over henzelf gaan. Waar ze deze boeken kunnen vinden? Op het nieuwe Jongerenliteratuurplein: een nieuw onderdeel van Leesplein en een gratis online service van Bibliotheek.nl.

Lees meer: NIEUW: jongerenliteratuurplein

Lissa van Lavieren is Voorleeskampioen Brugklas

Finale voorleeswedstrijd voor brugklassers Read2Me!

In een zinderende finale streden 14 kandidaten op woensdag 8 februari om de titel "voorleeskampioen van het Udens College". De voorleeswedstrijd voor brugklassers werd gehouden in De Break van het Udens College, waar zich verdeeld over drie ronden 14 brugklassen hadden verzameld om de kandidaten met yells en spandoeken aan te moedigen.

Lees meer: Lissa van Lavieren is Voorleeskampioen Brugklas