Uden

?

Tabletcafé en computerspreekuur samen

Vanaf 1 oktober 2014 gaan het tabletcafé en het computerspreekuur van Seniorweb samen. Net als het computerspreekuur is het tabletcafé dat één keer per maand en wel steeds op de eerste woensdag van de maand. Ondersteuning wordt gegeven door een vrijwilligers en mogelijk ook door een medewerker van de bibliotheek.

Maar gebruikers kunnen ook elkaar helpen met vragen en kennis met elkaar delen.

Tabletcafé: tussen 11:00 en 13:00 uur is het open inloop voor mensen met een tablet of smartphone die kennis willen delen of vragen hebben over de werking en mogelijkheden van hun tablet. Ook geïnteresseerden die nog geen tablet of smarthpone hebben zijn welkom om hun licht eens op te steken. Onder tablets verstaan we platte computers zoals de iPad of de bekende modellen van Samsung. Er zijn verschillende typen van tablets, bijvoorbeeld met het besturingssysteem iOS (iPad), Android (Samsung en andere merken) én Windows (verschillende merken).

Computerspreekuur: Ouderen die vragen hebben over hun computer of over de toepassingen daarop kunnen gratis bij het spreekuur terecht. Deskundige vrijwilligers van SeniorWeb trachten uw vragen te beantwoorden. Er is daarvoor een computer, laptop en een IPad beschikbaar. U kunt ook uw eigen laptop meebrengen als u daar vragen over heeft. Senior Web en de bibliotheek willen met deze dienstverlening nazorg bieden aan (ex)cursisten. Daarnaast zijn 50 plussers welkom die zich op andere wijze het gebruik van de computer eigen hebben gemaakt. U kunt vragen stellen over het besturingssysteem, over toepassingen zoals internet, e-mail, tekstverwerking, videobellen of chatten met Skype, over foto’s op uw computer zetten e.d. Lidmaatschap van de bibliotheek en SeniorWeb is niet verplicht. Het spreekuur staat open voor alle senioren.

Het is niet de bedoeling om tijdens het spreekuur reparaties aan uw hardware of software te verrichten. Daarvoor dient u zich te wenden tot uw computerleverancier. Het maandelijks spreekuur is in het cursuslokaal van de bibliotheek Uden op de begane grond. De toegang is gratis. p>

De eerstvolgende data voor de spreekuren zijn:

Woensdag 7 januari 2015

Woensdag 4 februari 2015

Woensdag 4 maart 2015

Woensdag 1 april 2015

Woensdag 6 mei 2015