NOBB

?

Poëzieweek 2017

Humor is het centrale thema van de Poëzieweek 2017 (26 januari t/m 1 februari),
waarin speciale aandacht wordt gegeven aan gedichten die op de lachspieren werken. Uit hilariteit, herkenbaarheid of ironie.

Poëzie cadeau van de bibliotheek
De bibliotheek geeft tijdens deze week poëzie cadeau aan haar leden in de vorm van een ansichtkaart. De ansichtkaarten bevatten bekende humoristische gedichten van o.a. Hans Andreus, K. Schippers en Ilja Leonard Pfeijffer (zolang de voorraad strekt).

Poëziegeschenk in de boekhandel
Klanten van de boekhandel krijgen in de Poëzieweek bij aankoop van €12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk cadeau, Rotterdamse kost geschreven door Jules Deelder.

De landelijke poëzieweek opent op donderdag 26 januari met Gedichtendag en wordt woensdagavond 1 februari feestelijk afgesloten met de Awater poëzieprijs en de Turing Gedichtenwedstrijd.

Aan de vooravond van de Poëzieweek, op woensdag 25 januari, neemt Anne Vegter afscheid als Dichter des Vaderlands in Tivoli in Utrecht. Vier jaar heeft ze zich gewijd aan de rol van ambassadeur voor de poëzie en woorden gegeven aan vele gebeurtenissen van nationaal belang. Tijdens haar afscheid stelt Anne Vegter haar opvolger voor.

Wat is er te doen in uw bibliotheek?www.poezieweek.com