Uden

?

KennisCollege: De natuurkunde van muziek

KennisCollege: De natuurkunde van muziek

Van mei 16, 2017 20:00 tot mei 16, 2017 22:00 Bewaar de kalender

Bibliotheek Uden Mondriaanplein 16, 5401 Uden, Nederland

Categorieën: Activiteiten

Het Udens College en de Bibliotheek Uden houden op dinsdagavond 16 mei een KennisCollege met als onderwerp ‘De natuurkunde van muziek’. In een KennisCollege geeft een docent van het Udens College een kijkje in de wereld van zijn vakgebied. Dit eerste KennisCollege wordt gegeven door Steven Henry.

Musicus en natuurkundige Steven Henry studeerde klarinet aan het conservatorium in Tilburg en specialiseerde zich op basklarinet in Rotterdam. Ook heeft hij natuurkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven, het vak waarin hij lesgeeft op het Udens College. In het KennisCollege combineert Steven Henry zijn twee vakgebieden en duikt in de fascinerende wereld van de natuurkunde achter de muziek.

Steven Henry zal in het eerste deel van de lezing uiteenzetten hoe ons toonstelsel is opgebouwd en wat de eigenaardigheden hiervan zijn. Waarom klinken sommige tonen namelijk prima samen terwijl andere tonen erg vals zijn? In het tweede deel zal Steven vertellen over hoe het komt dat bijvoorbeeld een viool heel anders klinkt dan een piano en welke factoren hierin een rol spelen. Hoe kan het bijvoorbeeld dat een klarinet veel lagere tonen kan voortbrengen dan een dwarsfluit, terwijl beide instrument ongeveer even groot zijn. Tot slot zal Steven Henry nog een mini-concert verzorgen.

Het KennisCollege is op 16 mei om 20.00 uur in Bibliotheek Uden. De toegang is gratis, graag vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de balie in de bibliotheek Uden
2017-05-16 20:00:00
2017-05-16 22:00:00