Door de situatie met corona blijven veel kwetsbare mensen nog meer dan anders het liefst zoveel mogelijk thuis. Speciaal voor deze groep is er de BoekenBezorgDienst. Vrijwilligers van de Bibliotheek bezorgen boeken dan gratis aan huis.

De BoekenBezorgDienst is bedoeld voor mensen die lid zijn van de Bibliotheek, maar niet in staat zijn om zelf te komen. Omdat ze al langere tijd ziek zijn bijvoorbeeld of omdat ze niet mobiel genoeg zijn. Ook het coronavirus kan een drempel zijn om het huis te verlaten.

Wie zich heeft aangemeld wordt één keer in de drie weken door een vrijwilliger bezocht voor het brengen en ophalen van materialen. Dat kunnen romans zijn, groteletterboeken, informatieve boeken of luisterboeken.

Hoe kan ik dit regelen?

Wie gebruik wil maken van de BoekenBezorgDienst kan zich telefonisch of via e-mail aanmelden. Vervolgens wordt een persoonlijk kennismakingsgesprek gepland waarin de interesses en voorkeuren worden besproken. Deze service wordt aangeboden in de onderstaande Bibliotheken.

Gemeente Oss
- Berghem, Lith, Oss en Ravenstein
Contactpersoon: Annette Lagarde. Tel: 0412-622618 of of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeente Uden
- Volkel, Uden, Odiliapeel
Contactpersoon: Dorie van Eldijk. Tel: 0413 263101 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meierijstad
- Veghel
Contactpersoon: Ellen Coehorst. Tel: 0413 342705 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Landerd
- Zeeland
Contactpersoon: Marianne Dekkers. Tel: 0486 451244 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Schaijk
Contactpersoon: Wendy van Boekel. Tel: 0486 461788 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bernheze
- Heesch
Contactpersoon: Susan Martens. Tel: 0412 451857 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Heeswijk- Dinther
Contactpersoon: Agnes Setrojojan. Tel: 0413 291054 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Nistelrode
Contactpersoon: Hanneke Hanssen. Tel: 0412 611555 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Tarief 2021

€40,- per persoon (BBD-ledenpas) per jaar

 

Ga hier terug naar de pagina Abonnementen

Herinneringskoffers

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus

Blind, slechtziend of dyslectisch?

Gesproken boeken voor iedereen met een leesbeperking.

Meer over de bibliotheekservice Passend Lezen