Als u niet naar de bibliotheek kunt komen

Door de situatie met corona blijven veel kwetsbare mensen nog meer dan anders het liefst zoveel mogelijk thuis. Speciaal voor deze groep is er de BoekenBezorgDienst. Vrijwilligers van de Bibliotheek bezorgen boeken dan gratis aan huis.

De BoekenBezorgDienst is bedoeld voor mensen die lid zijn van de Bibliotheek, maar niet in staat zijn om zelf te komen. Omdat ze al langere tijd ziek zijn bijvoorbeeld of omdat ze niet mobiel genoeg zijn. Ook het coronavirus kan een drempel zijn om het huis te verlaten.

Wie zich heeft aangemeld wordt één keer in de drie weken door een vrijwilliger bezocht voor het brengen en ophalen van materialen. Dat kunnen romans zijn, groteletterboeken, informatieve boeken of luisterboeken.

Telefonisch aanmelden
Wie gebruik wil maken van de BoekenBezorgDienst kan zich telefonisch of via e-mail aanmelden. Vervolgens wordt een kennismakingsgesprek gepland waarin de interesses en voorkeuren worden besproken. Deze service wordt aangeboden in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Aanmelden kan telefonisch, kijk hier voor uw locatie.

Informatiepunt digitale overheid

Blind, slechtziend of dyslectisch?

Gesproken boeken voor iedereen met een leesbeperking.

Meer over de bibliotheekservice Passend Lezen

Herinneringskoffers

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus