Leeshond


Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het inzetten van een leeshond stressverminderend en bloeddrukverlagend werkt.
 

Leeshonden

Honden worden ook wel trouwe viervoeters genoemd. Leeshonden doen deze naam eer aan. Leeshonden helpen kinderen met een leesachterstand met het opbouwen van vertrouwen en met concentreren.

Deze therapiehonden zijn speciaal getraind om een kind te kalmeren wanneer zij aan het lezen zijn. Ze liggen gewoon lekker tegen de kinderen aan of bij ze in de buurt. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat kinderen beter en sneller gaan lezen. 

 

Leeshond Becky - Volkel

Collega Mandy neemt hun kooikerhondje Becky regelmatig mee naar Bibliotheek Volkel als (voor)leeshond bij speciale gelegenheden. Becky is geen officieel getrainde leeshond maar heeft wel een rustgevende werking op kinderen. Becky mag na het voorlezen worden geaaid. Een mooie afsluiter: voor de kinderen een fijne bezegeling van de vertrouwensband, voor Becky een mooie beloning voor het luisteren. Een lekker hondensnoepje mag natuurlijk ook! Tijdens het voorlezen wordt er niet geaaid, zodat de kinderen en de hond zich kunnen concentreren. 

Stagiair Morris - Oss

In oktober 2021 heeft Bibliotheek Oss een nieuwe stagiair: Morris! Morris is een hele mooie labrador. Hij is aan het leren voor therapiehond en hij wil uiteindelijk een leeshond worden. Hij zal er de komende tijd op dinsdagen zijn. Helaas mogen we hem voorlopig niet knuffelen en aaien, omdat hij moet leren wanneer hij wel en niet op mensen moet reageren. Als hij straks verder is met trainen, mag hij wel weer door vreemden geknuffeld worden.

 


Meer informatie

Wil je meer informatie over het inzetten van leeshonden?
Neem dan contact op met Dogswork