Zoek je een grappig leesboek, een mooie film of informatie voor een werkstuk? Kom dan naar de bibliotheek. We hebben ook puzzels, luisterboeken en e-books. Daarnaast organiseren we heel veel leuke activiteiten. Lid of geen lid, je bent altijd welkom.
 
Word gratis lid van de bibliotheek
Tot 18 jaar is het lidmaatschap van de bibliotheek gratis. Met je eigen pas leen je de mooiste boeken, puzzels en nog veel meer. Ook kun je gratis of met korting meedoen aan activiteiten van de bibliotheek. Lid worden kan online of aan de balie van de bibliotheek. Neem wel even een legitimatiebewijs mee.
 
BoekStart

Samen een boekje lezen - plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. BoekStart is een programma dat ouders en jonge kinderen van boeken laat genieten.

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is niet alleen gezellig en knus, maar ook leerzaam. Samen lezen stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind en verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Elk nieuw babylid krijgt het gratis BoekStartkoffertje. Inschrijven kan in alle vestigingen.

Speciaal voor peuters is er in de bibliotheken het Peuteruurtje. Tijdens deze leuke en leerzame activiteit genieten kinderen van een prentenboek, worden er liedjes gezongen en samen gespeeld. Kijk in de agenda wanneer er een Peuteruurtje in jouw vestiging plaatsvindt.

 
Leren lezen

In de bibliotheek staan de leesboekjes voor de beginnende lezers - kinderen uit groep 3 en 4 - in een aparte kast. Deze leesboekjes hebben op het rugetiket de letter E van eerste leesboekje met daaronder het AVI-niveau:

  • S (Start groep 3)
  • M3 (Medio groep 3)
  • E3 (Eind groep 3)
  • M4 (Medio groep 4)
 
Moeite met lezen
Lezen is leuk, maar niet voor alle kinderen, bijvoorbeeld door dyslexie, een andere moedertaal of problemen met concentratie. Boeken zijn dan te dik of er staan te veel moeilijke woorden in. Daarom is er het Makkelijk Lezen Plein (MLP). Daar vind je leuke boeken die wel makkelijker te lezen, maar niet kinderachtig zijn. Zo wordt (oefenen met) lezen alsnog leuk.
 
Ontdek de bibliotheek
Vaak zijn er leuke dingen te doen in de bibliotheek, zoals feestjes tijdens de Kinderboekenweek, Boekenscouts of workshops speciaal voor kinderen. Met je bibliotheekpas kun je gratis of met korting naar de activiteiten van de bibliotheek.
 
 

Leestips voor kinderen tot 6 jaar

Leestips voor kinderen vanaf 6 jaar

Leestips voor kinderen vanaf 12 jaar

Advieslijsten jeugd