Braintrainer

De BrainTrainerPlus™ is een geheugentrainer voor ouderen. Denk aan mensen met beginnende dementie, Korsakoff, Alzheimer of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De braintrainer helpt het denkvermogen te stimuleren en het geheugen te trainen.

Voor activiteitenbegeleiding in een instelling.

Ouderen die ermee werken, voelen zich prettig. Ze kunnen meedoen en dat geeft een positief gevoel. De BrainTrainerPlus™ kan op verschillende manieren gebruikt worden. De oudere kan alleen of met familieleden een spelletje doen. Begeleiders kunnen de computer gebruiken tijdens een activiteit met andere bewoners. Contact maken met elkaar is makkelijk en leuk.

De BrainTrainerPlus™

De BrainTrainerPlus™ is een alles-in-één-computer met aanraakscherm. Het scherm is groot en staat stevig op een tafel. De spellen zijn goed te zien en leesbaar. Er zijn ongeveer 30 spellen en activiteiten.

De BrainTrainerPlus™ Light heeft één stroompunt nodigFormaat beeldscherm: 16 inch

Lenen

U kunt de BrainTrainerPlus™ gratis lenen met een instellingenpas. Op afspraak brengt een medewerker van de Bibliotheek de BrainTrainerPlus™ naar u toe. U krijgt een korte presentatie over het gebruik van de braintrainer. Samen spreken we af wanneer de bibliotheekmedewerker de BrainTrainerPlus™ weer komt ophalen.

Neemt u contact op met uw lokale bibliotheek:

Oss: Mariëlle Derks
Heesch: Caroline Huibers
Heeswijk-Dinther: Maartje Kroezen
Schaijk: Esther de Louw
Ravenstein: Willeke Peijnenburg
Zeeland: Corry van Haren
Uden: Yvonne de Groot
Meierijstad: Jolijn van Rossem