20 Header SchrijversOnline 2000x800px


Schrijver op je scherm


Ont­moet schrij­vers bij je thuis via jouw Bibliotheek!

Omdat jouw favoriete schrijver voorlopig geen lezing in de Bibliotheek kan geven, bieden de Noord Oost Brabantse Bibliotheken tijdelijk, een originele, andere manier om schrijvers te ontmoeten. Jij gaat niet op bezoek bij de schrijver maar de schrijver komt (online) elke dag even bij jou op bezoek!

Vanaf maandag 25 mei leest elke dag een andere bekende schrijver voor uit eigen werk. Op deze manier kunnen schrijvers je blijven inspireren, verrassen of kennis laten maken met hun (nieuwe) boek. Met o.a. Hanna Bervoets, Alex Boogers en Splinter Chabot.

8 juni - Pete Wu

Pete Wu webblokPete Wu is journalist, schrijver, redacteur en programmamaker. In 2019 verscheen zijn debuut De bananengeneratie, over de tweede generatie Chinese Nederlanders, die ‘geel van buiten en wit van binnen’ zijn. Pete Wu interviewde voor zijn boek ‘mede-bananen’, over hun generatieclashes, dates, discriminatie en eenzaamheid. En over het gevecht om jezelf te mogen zijn, bevrijd van clichés.

Bekijk hier de collectie: https://bit.ly/2X3NDrl

10 juni - Maarten Spanjer

Maarten Spanjer webblokMaarten Spanjer (1952) is schrijver, acteur en televisiemaker. Hij is onder meer bekend door de films Spetters en De Kameleon en tv-programma’s als Taxi. Hij was ook korte tijd profvoetballer en zijn ervaringen in de voetbal-, tv- en filmwereld, alsmede zijn jeugdervaringen in Amsterdam vormden de inspiratie voor zijn verhalenbundels, zoals Spanjer in stukken en Geluk is een herinnering.

Bekijk hier de collectie: https://bit.ly/2A8apFE


12 juni - Kees van Beijnum

Kees van Beijnum webblokKees van Beijnum (1954) schrijft roman en scenario’s. Hij brak door met zijn autobiografische roman Dichter op de Zeedijk (1994), dat later werd verfilmd. Zijn bekendste boek is De oesters van Nam Kee, dat ook verfilmd werd. Andere romans zijn onder meer De ordening en Het mooie seizoen. Zijn meest recente boek is 23 seconden uit 2019, een spannende roman over een schrijfster die twintig jaar na de moord op haar moeder, een Amsterdamse raamprostituee, op onderzoek gaat. 

Bekijk hier de collectie: https://bit.ly/2ZCGvEd

9 juni - Eva Vriend

Eva Vriend webblokEva Vriend (1973) is historica en schrijfster. Ze groeide als boerendochter op in de Noordoostpolder. Het nieuwe land (2013), over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, werd genomineerd voor de M.J. Brusseprijs (beste journalistieke boek) en de Libris Geschiedenis Prijs. In 2015 verscheen De helpende hand, over de geschiedenis van de thuiszorg, waarvoor ze een beurs kreeg van het Letterenfonds. In 2020 verscheen Eens ging de zee hier tekeer, waarvoor ze vele levensgeschiedenissen van kustbewoners optekende. Het boek werd getipt door het DWDD-boekenpanel.

Bekijk hier de collectie: https://bit.ly/2X6UzUN

11 juni - Antoinette Beumer

Antoinette Beumer webblokAntoinette Beumer (1962) is regisseur en schrijver. Zij is bekend van tv-series als Willemspark en Spangen en films als De gelukkige huisvrouw, Jackie en Soof. In 2018 verscheen haar autobiografische roman Mijn vader is een vliegtuig, over een gezin waarvan de vader psychische problemen heeft. De roman werd genomineerd voor de Hebban debuutprijs en de Bronzen Uil. De verfilming (door Beumer zelf ) verschijnt binnenkort in de bioscopen.

Bekijk hier de collectie: https://bit.ly/2X5NweV