Citaten
Verdieping

De meeste artiesten hebben een eigen geluid. Ze zijn uit duizenden herkenbaar. Vaak ook hun thema's. Dat werd in 2003 weer eens duidelijk toen in de zomer deze cd uitkwam. Townes wist dat nog ergens wat jeugdwerk moest rondslingeren. Zes jaar na zijn dood werden deze opnames gevonden. Tien liedjes die hij rond 1966 had opgenomen. Hij was toen 22 jaar oud. En onmiskenbaar was hij toen al Townes. Alle nummers zijn zeer herkenbare Townes-songs. Zowel qua muziek als  thematiek. In het slotnummer Black crow blues gaat het, zoals zo vaak in zijn werk, over de dood. Zijn eigen dood, wel te verstaan. Hij gaat zoals in meer liedjes over de dood zeer laconiek met het onderwerp om. Dood hoort bij het leven. Niet iets om al te moeilijk over te doen.

Just lower me down with a prayer and a song.

Don't mourn your young life away.

 

In het boekje wordt een link gelegd met het laatste schilderij van Vincent van Gogh (in Kröller-Müller in Otterloo) over dat zomerse korenveld met omineuze zwarte kraaien. (HvD 22 november 2003)

Deze herontdekte opnames maken maar al te duidelijk dat Townes vanaf het begin zijn eigen stijl had. Zo lijkt When your dream lovers die heel erg op een nummer dat enkele jaren later onder een andere titel en met een andere tekst zal verschijnen

(HvD 2005)

 

Home Cd's uit de lange staart

 

Haal nu je verrassingstas

Lees (nog) meer YA boeken! En...

20 YA Boekenclub HwD

Meld je aan! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie

Openingstijden kerstvakantie 2020 - 2021

Meer weten over de Donorwet?