OSS

?

Leeskringen

Hulp bij het opzetten van een leeskring
Als u graag in een leesclub met anderen over boeken van gedachten wilt wisselen, heeft u twee mogelijkheden: u kunt zich aansluiten bij een leesclub die al functioneert óf u kunt zelf het initiatief nemen om een leesclub op te richten. Lees verder...

Inge Drewes geeft in haar boek Lezen en leesclubs een groot aantal tips hoe je een leeskring kunt opzetten en het beste kunt organiseren. Ze beschrijft een aantal analysemethoden waarmee u dieper op een boek in kunt gaan. Met meer dan 80 boekbesprekingen, gerangschikt naar thema. Een aanrader voor leeskringen!
Klik hier en u ziet waar het boek in de bibliotheek te vinden is.  

Informatie over schrijvers:
Boekdelen (tijdschrift voor lezers en leeskringen bevat o.a.)

  • artikelen over de praktijk van het leeskringwerk
  • uitgebreide auteurskaternen met informatie over leven en werk van één
  • auteur en een romananalyse
  • impressies van literaire wandel- en fietsroutes en literaire musea
  • recensies
  • literaire agenda

Secundaire literatuur over boeken
In alle NOBB-vestigingen heeft u toegang tot een aantal databanken van NBD Biblion die veel informatie bevatten over boeken en schrijvers. De LiteRom biedt boekrecensies uit dag- en weekbladen, de UittrekselBank biedt romananalyses en algemene beschouwingen over leven en werk van auteurs. Deze databanken zijn in de bibliotheek te raadplegen. U hoeft hiervoor geen lid van de bibliotheek te zijn. Er kan geprint worden.

Bemiddeling
Bemiddeling bij het verkrijgen van meerdere exemplaren van het boek dat u gezamenlijk wilt lezen. De bibliotheken ondersteunen leeskringen door middel van de levering van boeken en achtergrondinformatie.
Lees verder: Leeskringreglement 

Wilt u gebruik maken van deze dienst, vul dan het reserveringsformulier in. Het planningsseizoen loopt van september t/m juni. Mocht u tussentijds of eenmalig van deze service gebruik willen maken dan kan dat, maar hou er in dat geval rekening mee dat de titelkeuze wellicht beperkter is.

Interessante websites voor leeskringen

De boekensalon        Leesclubtips van De Bezige Bij           De Boekgrrls   
Iedereen leest Literair Nederland Lezen tv
Literatuurplein Boeken in het nieuws (Libris) Bestseller 60