NOBB

?

Media-event Veghel

Van 22 t/m 29 november is het Week van de Mediawijsheid. Op 27 november organiseert bibliotheek Veghel het media-event. Een avond met twee lezingen die ingaan op de kansen en bedreigingen die social media kunnen vormen. Maak je zelf gebruik van social media, of wil je dat gaan doen? Heb je opgroeiende (klein)kinderen die er mee te maken hebben? Dan is het media-event een leuke en informatieve manier om er meer over te weten te komen!

Marc Dubach: "feiten en fictie over online privacy"
Marc Dubach is expert op het gebied van social media. Hij geeft strategische adviezen aan bedrijven en ZZP-ers voor de implementatie van social media. Daarnaast volgt hij online trends en ontwikkelingen op de voet. Zijn passie en kennis over social media deelt hij graag met iedereen die interesse heeft. In de lezing 'feiten en fictie over online privacy' neemt hij je mee in de wereld van social media. Er doen veel waarschuwende verhalen de ronde over privacy, maar wat is daar nu eigenlijk van waar? Hoe zit het nu met privacy op social media, wat zijn de kansen en bedreigingen op internet en hoe ga je ermee om? Eerder werkte Dubach o.a. voor de Efteling, het Parktheater Eindhoven en de Fontys Hogeschool. Op www.marcdubach.nl kun je terecht voor meer informatie.

CJG Geeft Antwoord: “de keerzijde van social media”
Social media bieden veel mogelijkheden in het verschaffen van informatie. Op het gebied van nieuws en actualiteiten, maar ook op persoonlijk gebied. Tv-programma’s en bekende Nederlanders maken daar handig gebruik van door het verspreiden van leuke weetjes en ‘kijkjes achter de schermen.’ Jongeren hebben een sterke drang om dit allemaal bij te willen houden. Niet omdat ze zo graag alles willen weten, maar omdat ze bang zijn om dingen te missen. Deze angst kan leiden tot verslaving. Het CJG geeft graag tekst en uitleg, en bovendien tips aan iedereen die hiermee te maken heeft.

Het media-event vindt ook plaats in de bibliotheken Oss, Uden en Nistelrode. Elke locatie heeft andere sprekers en lezingen. Kijk hier voor het programma van de andere bibliotheken!

Kaartverkoop
Toegang: € 5,- voor bibliotheekleden en € 7,- voor niet-leden (voor twee lezingen incl. koffie/thee). Wil je aanwezig zijn bij het mediaevent? Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie of via de online kaartverkoop.