Citaten
Verdieping

Op dinsdag 25 februari 2014 sprak hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans op verzoek van de bibliotheek en Udenaar de Toekomst in theater Markant in Uden over zijn visie op onze sterk veranderende wereld.  Hieronder staat een deel van de tekst die we gebruikten om deze lezing onder de aandacht te brengen. Verder treft u hier verwijzingen naar andere artikelen over deze bijeenkomst en interessante spreker.


Eens in de 150 tot 200 jaar ontstaat een radicaal andere samenleving. Hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans weet dat we in zo’n tijdperk terecht zijn gekomen. Een belangrijk kenmerk van onze huidige tijd is dat de veranderingen van onder af komen en dat veel gevestigde instellingen, bedrijven en organisaties zich tegen deze veranderingen verzetten of moeite hebben zich aan te passen.

Initiatiefnemers van de presentatie, de Noord Oost Brabantse Bibliotheken en Udenaar de toekomst, zien deze ontwikkeling ook. Apart van én met elkaar oefenen we voor 'een andere tijd'.

Laat u inspireren!
Op dinsdag 25 februari 2014 om 19.30 uur in theater Markant in Uden.

Verwijzing naar andere artikelen over Jan Rotmans en deze lezing
Kantelaar - Krachten en tegenkrachten gaan zich op grote schaal mobiliseren. Het wordt een spannende periode. (april 2013)
Van hagenpreek tot kantelcolleges (januari 2014)
Het kantelcollege van Jan Rotmans (januari 2014)
Wat gaat kantelen? Wat gaan we oefenen? (februari 2014)
Een zadenkoopman in Uden (februari 2014)
Constatering - We leven in een tijd van fundamentele veranderingen, een tijd waarin zelfs de veranderingen veranderen. (mei 2014)

Afhalen van reserveringen en verrassingstassen

Medewerker digitale informatievoorziening

Meer weten over de Donorwet?